Kategorija: Opći deficitarni program
Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije poslužitelj hrane i pića
Pružatelj obrazovanja: PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZAGREB
E-mail kontakt: upisni@pou.hr
Lokacije odžavanja programa: Zagreb
Online: NE
Trajanje programa: 1000 sati
Završetkom ovog programa stječete 40 HRROO (CSVET) bodova.  Što su HRROO bodovi?
Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 3.000,00 €
Uvjeti upisa:
Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije poslužitelj hrane i pića provodi se redovitom nastavom u trajanju od 1000 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 330 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 595 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 75 sati.
Učenje temeljeno na radu odvija se u specijaliziranoj učionici gdje se izvode simulacije stvarnih problemskih situacija, kao i u prostorima poslodavaca.
Kompetencije koje se stječu programom:
1. Razlikovati vrste i namjenu prostorija u ugostiteljskom objektu 2. Primijeniti pravila za održavanje osobne higijene, higijene radnog prostora i odgovarajuće radne odjeće 3. Održavati urednost i čistoću pribora, posuđa, opreme i uređaja u ugostiteljskim prostorijama 4. Izvršiti pomoćne poslove prema nalogu (pranje, čišćenje i dezinficiranje ugostiteljskih prostora) 5. Izvršiti završne radove u prostorijama i prostorima ugostiteljskog odjela 6. Obaviti pripremne radove u poslužnom odjelu prije početka dnevnog poslovanja 7. Objasniti postupak pripreme pića i napitaka 8. Prezentirati i dekorirati piće u odgovarajućim čašama 9. Rukovati aparatima i sitnim inventarom sukladno pravilima ugostiteljskog objekta 10. Primijeniti pravila bontona u poslovnoj komunikaciji 11. Primijeniti i pratiti zakonske odredbe o hrani 12. Provoditi zbrinjavanje otpada sukladno zakonskim propisima zaštite okoliša i održivog razvoja 13. Nositi propisanu radnu odjeću prilikom izvršavanja zadataka 14. Održavati radni prostor u skladu s postojećim propisima ugostiteljskog objekta i higijensko sanitarnim propisima
UVJETI ZA UPIS U PROGRAM:
|
Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.
Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.
Otvori Upitnik
Ostali programi iz vještine: Objasniti postupak pripreme pića i napitaka
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE SLATINA (Slatina i još 1 | Pokaži sve)
VIŠE O PROGRAMUOstali programi iz vještine: Organizirati rad poslužnog odjela
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE SLATINA (Slatina i još 1 | Pokaži sve)
VIŠE O PROGRAMUOstali programi iz vještine: Koristiti digitalnu tehnologiju koja olakšava komunikaciju, naplatu (POS uređaj)
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE SLATINA (Slatina i još 1 | Pokaži sve)
VIŠE O PROGRAMUFinancira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.
Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.