Sjedište: Trgovačka ul., 6, 52470 Umag
E-mail: info@uciliste-umag.hr
Broj programa obrazovanja: 7Pokaži programe

Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ je ustanova za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje
s tradicijom dugom više od 65 godina. Učilište Umag odraslim polaznicima pruža izuzetno
velike mogućnosti formalnog i neformalnog obrazovanja: završetak osnovne škole, stjecanje kvalifikacije, dokvalifikacije ili prekvalifikacije na srednjoškolskim programima, učenje za "drugu karijeru" kroz mnogobrojne programe osposobljavanja za uslužne, informatičke, turističko-hotelijerske i poljoprivredne poslove. Učilište Umag potiče osobni razvoj kroz stjecanje jezičnih kompetencija na verificiranim i specijaliziranim tečajevima stranih jezika te putem javnih predavanja i drugih oblika edukacije nastoji zadovoljiti potrebe za obrazovanjem društvene sredine.
Učilište Umag korisnik je sredstava Europskog socijalnog fonda te osigurava besplatne edukacije građana, sklapa partnerstva s drugim obrazovnim ustanovama, gospodarskim sektorom, poslodavcima i institucijama iz lokalne zajednice i izvan nje. Zahvaljujući sudjelovanju u Erasmus + projektima jača vlastite kapacitete i pruža stručnu podršku nastavnicima – vanjskim suradnicima koji sudjeluju u realizaciji obrazovnih programa.
U okviru ustanove gotovo dva desetljeća razvija se projekt "Učilišta za treću životnu dob", koje stavlja u ravnopravni položaj sve generacije grada Umaga, osiguravajući im pravo na učenje, socijalnu uključenost i podizanje kvalitete života osoba treće životne dobi.
Učionice Učilišta su opremljene suvremenom didaktičkom opremom, polaznicima je na raspolaganju nekoliko praktikumima, dvije klimatizirane dvorane te lift, koji obrazovne programe čini dostupnim osobama s posebnim tjelesnim potrebama i starijim osobama.
Osnivač ustanove je Grad Umag.

Lokacije održavanja programa:
(ne održavaju se svi programi na svim lokacijama)

  • Umag
  • Umag-Umago
Vještine u kojima pružatelj nudi obrazovanje:

Niste pronašli program kod ovog pružatelja?

Pretražite ponudu drugih pružatelja >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.