sufinancira europska unija lenta
Priprema i posluživanje barskih mješavina

Kategorija: Opći deficitarni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o usavršavanju za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i posluživanje barskih mješavina

Pružatelj obrazovanja: Narodno učilište, ustanova za obrazovanje i kulturu
E-mail kontakt: nar-uciliste@nar-uciliste.hr

  Lokacije odžavanja programa: Rijeka

  Online: DA

Trajanje programa: 175 sati

Završetkom ovog programa stječete 7 HRROO (CSVET) bodova.  Što su HRROO bodovi?

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 470,37 €

Uvjeti upisa:

  • Specifične kompetencije navedene u opisu programa
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Cilj programa je usavršiti polaznike u području pripreme i posluživanja barskih mješavina kroz poznavanje vrsta i tipova barova, klasifikaciju i povijesni razvoj miješanih pića i koktela te odabir barskog inventara za pripremu barskih mješavina. Nakon realizacije modula polaznik će moći kombiniranjem različitih tehnika dekorirati, prezentirati i pravilno poslužiti barsku mješavinu stvarajući nove recepte za koktele i miješana pića kombinirajući inovativne ideje s tradicionalnim znanjem koje uključuje i dizajn kroz razvoj personaliziranih menija koktela za restoran, događaj ili bar. Cjelokupno opisani proces polaznici će prolaziti primjenjujući higijensko sanitarne i postojeće propise ugostiteljskog objekta.

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i posluživanje barskih mješavina provodi se redovitom nastavom u trajanju od 175 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 47 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 93 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 35 sati.

Učenje temeljeno na radu odvija se u specijaliziranoj učionici gdje se izvode simulacije stvarnih problemskih situacija, kao i u specijaliziranim prostorijama ugostiteljskog objekta.

 

Specifične kompetencije potrebne za upis programa:

  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1 HKO
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječnička potvrda
  • Navršenih 18 godina
SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Ostali programi iz vještine: Objasniti postupak pripreme pića i napitaka

Ostali programi iz vještine: Primijeniti osnovne tehnike miksologije

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.