sufinancira europska unija lenta
Priprema i posluživanje barskih mješavina

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o usavršavanju za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i posluživanje barskih mješavina

Pružatelj obrazovanja: Narodno učilište, ustanova za obrazovanje i kulturu
E-mail kontakt: nar-uciliste@nar-uciliste.hr

  Lokacije odžavanja programa: Rijeka

  Online: DA

Trajanje programa: 175 sati

Završetkom ovog programa stječete 7 HRROO (CSVET) bodova.

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: € 470,37 (3.544,00 HRK)

Uvjeti upisa:

  • Specifične kompetencije navedene u opisu programa

Polaznika će na početku obrazovanja nastavnik upoznati s različitim vrstama i tipovima barova, principima miješanja pića (miksologije) uključujući povijest barskih mješavina i njihovu klasifikaciju s naglaskom na evoluciju koktela, od ranih pripravaka do moderne miksologije gdje polaznici samostalno istražuju utjecaj različitih kultura i razdoblja na stvaranje barskih mješavina (koktela) te izdvojiti poznate koktel barove i miksologe kroz povijest.

Poseban naglasak stavlja se na iskustveno i situacijsko učenje polaznika sudjelovanjem u simulaciji situacija, rad u grupama i analizama prezentiranih primjera kroz istraživanje različitih vrsta alkoholnih i bezalkoholnih pića, odnosno istražiti kako upariti različite sastojke za stvaranje jedinstvenih kombinacija okusa i raspravljati o važnosti uravnoteženja profila okusa (slatkoće, kiselosti i gorčine) u izradi koktela.

Polaznici će se upoznati sa različitim tehnikama koje se koriste za pripremanje i izradu barskih mješavina (koktela) kao i istražiti različite vrste opreme koja se koristi u izradi koktela.

Polaznik će samostalno izraditi barsku mješavinu (koktel) prema recepturi u kombinaciji sa eksperimentiranjem s novim kombinacijama okusa kako bi stvorio jedinstvenu verziju tradicionalnog koktela korištenjem netradicionalnih barskih alata za stvaranje inovativnih pića.

 

Specifične kompetencije potrebne za upis programa:

  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1 HKO
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječnička potvrda
  • Navršenih 18 godina

 

Ostali programi iz vještine: Objasniti postupak pripreme pića i napitaka

Ostali programi iz vještine: Primijeniti osnovne tehnike miksologije

Tržište rada na dohvat ruke.

Ne propustite priliku, prijavite se

Osobne podatke štitimo sukladno Zakonu o tajnosti i zaštiti osobnih podataka.

Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.