Narodno učilište, ustanova za obrazovanje i kulturu

Sjedište: Školjić 9, 51000 Rijeka
E-mail: nar-uciliste@nar-uciliste.hr
Broj programa obrazovanja: 13Pokaži programe

Lokacije održavanja programa:
(ne održavaju se svi programi na svim lokacijama)

  • Rijeka

Narodno učilište ustanova za obrazovanje i kulturu osnovano je 1945. godine otkad neprekidno djeluje na području obrazovanja i provođenja brojnih edukativnih aktivnosti. Danas Narodno učilište zadovoljava potrebe pojedinaca i zajednice za obrazovanjem i kulturom te promiče ideju o cjeloživotnom učenju. Svim svojim polaznicima pruža sve što im je u današnjem dinamičnom i promjenjivom tržištu rada potrebno za brzu profesionalnu prilagodbu. Narodno učilište je mjesto gdje će nezaposleni steći kompetencije potrebne za zapošljavanje, a zaposleni postojeće kompetencije stalno unapređivati da bi zadržali zapošljivost i imali više mogućnosti kod odabira radnog mjesta. Formalno strukovno obrazovanje odraslih primarna je zadaća rada Narodnog učilišta, međutim ustanova aktivno provodi i razne neformalne programe iz područja umjetnosti i kulture. Kroz programe glazbene i likovne umjetnosti ustanova razvija specifične vještine i znanja svojih polaznika, te sudjeluje u kulturnom životu grada.
Naša je ustanova prepoznala dinamične promjene u društvu, gospodarstvu i kulturi s kojima je Europa suočena te važnost obrazovanja kao razvojnog prioriteta koji može donijeti dugoročnu stabilnost, ekonomski napredak i osiguranja kulturnog identiteta. Vodeći se time, razvoj kvalitetnih i učinkovitih obrazovnih programa kojima se stječu konkretna, primjenjiva znanja i vještine potrebna u svijetu rada postao je naš prioritet. Svjesni smo važnosti kvalitetne provedbe obrazovnih programa i relevantnosti mišljenja svakog korisnika, suradnika i partnera stoga sustavno provodimo, pratimo i analiziramo evaluaciju svakog provedenog programa, radionice, aktivnosti te se razvijamo i nadograđujemo uzimajući u obzir dobivene rezultate.
Glavni cilj djelovanja naše ustanove je pružanje usluga obrazovanja, usavršavanja, stjecanja dodatnih znanja te unaprjeđenja vještina i kompetencija pojedinca. Sve svoje programe provodimo u svrhu zadovoljavanja obrazovnih i kulturnih potreba pojedinaca i zajednice te promicanja cjeloživotnog učenja i prilagodbe konstantnim promjenama na tržištu rada. Dugi niz godina uspješno surađujemo s poslodavcima, obrazovnim udrugama i javnim institucijama te udrugama i interesnim skupinama. Svojim dugogodišnjim kvalitetnim i uspješnim radom na području obrazovanja odraslih stekli smo povjerenje naših brojnih sugrađana te postali jedna od najpoznatijih ustanova za obrazovanje odraslih u regiji.


U ponudi imamo oko 180 razvijenih programa i tečajeva. Ustanova provodi program osnovnog obrazovanja odraslih, programe srednjeg stručnog obrazovanja i prekvalifikacije, programe osposobljavanja i usavršavanja, programe učenja stranih jezika, pripremne seminare za polaganje ispita za zaštitare i čuvare, pripremne seminare za polaganje ispita za energetska zanimanja, tečajeve iz glazbene i likovne kulture te ostale tečajeve.
Programi formalnog obrazovanja obuhvaćaju sljedeća područja:


1. Ugostiteljstvo i turizam
2. Ljepota i wellness
3. Njege i skrbi
4. Ekonomija i poslovna administracija
5. Informatika
6. Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija
7. Graditeljstvo i promet
8. Šumarstvo, prerada i obrada drva
9. Moda, tekstil i koža

Vještine u kojima pružatelj nudi obrazovanje:

Tržište rada na dohvat ruke.

Ne propustite priliku, prijavite se

Osobne podatke štitimo sukladno Zakonu o tajnosti i zaštiti osobnih podataka.

Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.