Sjedište: Školjić 9, 51000 Rijeka
E-mail: nar-uciliste@nar-uciliste.hr
Broj programa obrazovanja: 30Pokaži programe

Narodno učilište ustanova za obrazovanje i kulturu osnovano je 1945. godine otkad neprekidno djeluje na području obrazovanja i provođenja brojnih edukativnih aktivnosti. Danas Narodno učilište zadovoljava potrebe pojedinaca i zajednice za obrazovanjem i kulturom te promiče ideju o cjeloživotnom učenju. Svim svojim polaznicima pruža sve što im je u današnjem dinamičnom i promjenjivom tržištu rada potrebno za brzu profesionalnu prilagodbu. Narodno učilište je mjesto gdje će nezaposleni steći kompetencije potrebne za zapošljavanje, a zaposleni postojeće kompetencije stalno unapređivati da bi zadržali zapošljivost i imali više mogućnosti kod odabira radnog mjesta. Formalno strukovno obrazovanje odraslih primarna je zadaća rada Narodnog učilišta, međutim ustanova aktivno provodi i razne neformalne programe iz područja umjetnosti i kulture. Kroz programe glazbene i likovne umjetnosti ustanova razvija specifične vještine i znanja svojih polaznika, te sudjeluje u kulturnom životu grada.
Naša je ustanova prepoznala dinamične promjene u društvu, gospodarstvu i kulturi s kojima je Europa suočena te važnost obrazovanja kao razvojnog prioriteta koji može donijeti dugoročnu stabilnost, ekonomski napredak i osiguranja kulturnog identiteta. Vodeći se time, razvoj kvalitetnih i učinkovitih obrazovnih programa kojima se stječu konkretna, primjenjiva znanja i vještine potrebna u svijetu rada postao je naš prioritet. Svjesni smo važnosti kvalitetne provedbe obrazovnih programa i relevantnosti mišljenja svakog korisnika, suradnika i partnera stoga sustavno provodimo, pratimo i analiziramo evaluaciju svakog provedenog programa, radionice, aktivnosti te se razvijamo i nadograđujemo uzimajući u obzir dobivene rezultate.
Glavni cilj djelovanja naše ustanove je pružanje usluga obrazovanja, usavršavanja, stjecanja dodatnih znanja te unaprjeđenja vještina i kompetencija pojedinca. Sve svoje programe provodimo u svrhu zadovoljavanja obrazovnih i kulturnih potreba pojedinaca i zajednice te promicanja cjeloživotnog učenja i prilagodbe konstantnim promjenama na tržištu rada. Dugi niz godina uspješno surađujemo s poslodavcima, obrazovnim udrugama i javnim institucijama te udrugama i interesnim skupinama. Svojim dugogodišnjim kvalitetnim i uspješnim radom na području obrazovanja odraslih stekli smo povjerenje naših brojnih sugrađana te postali jedna od najpoznatijih ustanova za obrazovanje odraslih u regiji.


U ponudi imamo oko 180 razvijenih programa i tečajeva. Ustanova provodi program osnovnog obrazovanja odraslih, programe srednjeg stručnog obrazovanja i prekvalifikacije, programe osposobljavanja i usavršavanja, programe učenja stranih jezika, pripremne seminare za polaganje ispita za zaštitare i čuvare, pripremne seminare za polaganje ispita za energetska zanimanja, tečajeve iz glazbene i likovne kulture te ostale tečajeve.
Programi formalnog obrazovanja obuhvaćaju sljedeća područja:


1. Ugostiteljstvo i turizam
2. Ljepota i wellness
3. Njege i skrbi
4. Ekonomija i poslovna administracija
5. Informatika
6. Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija
7. Graditeljstvo i promet
8. Šumarstvo, prerada i obrada drva
9. Moda, tekstil i koža

Lokacije održavanja programa:
(ne održavaju se svi programi na svim lokacijama)

  • Rijeka
Vještine u kojima pružatelj nudi obrazovanje:

Programi pružatelja Narodno učilište, ustanova za obrazovanje i kulturu:

Niste pronašli program kod ovog pružatelja?

Pretražite ponudu drugih pružatelja >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.