financira europska unija lenta
Ekološka proizvodnja povrća

Kategorija: Zeleni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije ekološka proizvodnja povrća

Pružatelj obrazovanja: CENTAR ZA CJELOŽIVOTNO UČENJE I KULTURU BJELOVAR
E-mail kontakt: info@cuk.hr

  Lokacije odžavanja programa: Bjelovar

  Online: NE

Trajanje programa: 150 sati

Završetkom ovog programa stječete 6 HRROO (CSVET) bodova.  Što su HRROO bodovi?

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 1.351,25 €

Uvjeti upisa:

  • Punoljetnost
  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova
  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1
    (Kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja)
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Program obrazovanja sastoji se od dva modula.

Cilj prvog modula je stjecanje osnovnih znanja i vještina potrebnih za obavljanje radnih zadaća u procesu proizvodnje povrća: planiranje i priprema povrtnjaka za ekološku proizvodnju definirane povrćarske kulture na siguran način u skladu s pravilima zaštite na radu, zaštite zdravlja i okoliša. Polaznici će samostalno izvoditi osnovnu i dopunsku obradu tla koristeći osnovnu opremu i alate u skladu s ekološkim standardima, predložiti povrtne kulture poštujući agroekološke uvjete, predložiti mjesto, oblik i veličinu povrtnjaka te planirati ambalažu prikladnu za pakiranje plodova po ekološkim principima.

Cilj drugog modula je polaznicima omogućiti stjecanje temeljnih kompetencija za proces ekološke proizvodnje povrća. Nakon uspješno završenog procesa vrednovanja definiranih ishoda polaznik će moći uspješno primijeniti biljno-uzgojne zahvate u povrćarskoj proizvodnji, provoditi sjetvu-sadnju povrćarskih kultura, provoditi mjere njege prema zahtjevima pojedine kulture, prepoznati bolesti i štetnike na povrćarskim kulturama te primijeniti odgovarajuće ekološke mjere zaštite. Odredit će zrelost plodova, vrijeme berbe prema cilju proizvodnje, provesti postupak sortiranja i pakiranja, uskladištenja povrća u skladu s ekološkim principima povrćarske proizvodnje.

SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.