financira europska unija lenta
Ekološka proizvodnja ljekovitog bilja

Kategorija: Zeleni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije ekološka proizvodnja ljekovitog bilja

Pružatelj obrazovanja: CENTAR ZA CJELOŽIVOTNO UČENJE I KULTURU BJELOVAR
E-mail kontakt: info@cuk.hr

  Lokacije odžavanja programa: Bjelovar

  Online: NE

Trajanje programa: 150 sati

Završetkom ovog programa stječete 6 HRROO (CSVET) bodova.  Što su HRROO bodovi?

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 1.351,25 €

Uvjeti upisa:

  • Punoljetnost
  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova
  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1
    (Kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja)
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Program obrazovanja sastoji se od dva modula.

Cilj prvog modula je polaznicima omogućiti stjecanje osnovnih znanja i vještina vezanih uz proces uzgoja najvažnijih vrsta ljekovitog bilja u Republici Hrvatskoj s njihovim osnovnim karakteristikama kao i prednostima ekološkog uzgoja (porijeklo i rasprostranjenost, važnost i upotreba, doprinos bioraznolikosti, morfološke osobine, uvjeti uspijevanja, agrotehnika ljekovitog bilja) te osnovnim postupcima u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji uz primjenu propisanih postupaka, standarda i normativa u skladu sa zakonodavnim okvirom i propisima o ekološkoj proizvodnji, zaštiti na radu, zaštiti zdravlja i okoliša.

Cilj drugog modula je za polaznike stjecanje temeljnih kompetencija vezanih uz proces zaštite bilja u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji ekološki prihvatljivim mjerama suzbijanja štetnih organizama. Uz primjenu sredstava u zaštiti ljekovitog bilja polaznici će moći izraditi uz nadzor ekološki pripravak za zaštitu ljekovitog bilja sukladno posebnim propisima za zaštitu bilja prema Pravilniku o ekološkoj proizvodnji u uzgoju bilja i u proizvodnji biljnih proizvoda.

SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.