sufinancira europska unija lenta
Priprematelj jednostavnih slastica

Kategorija: Opći deficitarni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj jednostavnih slastica

Pružatelj obrazovanja: PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZAGREB
E-mail kontakt: upisni@pou.hr

  Lokacije odžavanja programa: Zagreb

  Online: NE

Trajanje programa: 950 sati

Završetkom ovog programa stječete 38 CSVET/ECTS bodova.  Što su CSVET/ECTS bodovi?

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 2.665,21 €

Uvjeti upisa:

  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1
    (Kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja)
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj jednostavnih slastica provodi se redovitom nastavom u trajanju od 950 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa putem online prijenosa u stvarnom vremenu putem aplikacija za virtualno učenje (vođeni proces učenja i poučavanja) a učenje temeljeno na radu isključivo uživo, u specijaliziranim učionicima i/ili kod poslodavaca (ugostiteljskim objektima) s kojim Ustanova ima sklopljeni ugovor o suradnji.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 300 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 495 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 165 sati.

Učenje temeljeno na radu obuhvaća rješavanje problemskih situacija i izvršenje konkretnih radnih zadaća u simuliranim ili stvarnim uvjetima.

Kompetencije koje se stječu programom:

  1. Izmjeriti i pripremiti namirnice prema recepturi i normativima
  2. Odabrati sastojke za pripremu pojedinačnih slastica poštivajući recept i normative
  3. Pripremiti osnovna tijesta, slastičarske smjese i kreme
  4. Primijeniti postupke pečenja, kuhanja, zagrijavanja, smrzavanja i druge toplinske obrade slastica
  5. Koristiti adekvatne tehnike guljenja, usitnjavanja, mljevenja, rezanja, ribanja i usitnjavanja namirnica za upotrebu u slasticama
  6. Rezati i oblikovati slastice
  7. Puniti i ukrasiti slastice
  8. Servirati slasticu uvažavajući vrstu i namjenu slastice
  9. Održavati, skladištiti i pravilno deklarirati gotove slastičarske proizvode
  10. Koristiti namirnice biljnog i životinjskog podrijetla kod izrade slastica
  11. Skladištiti namirnice obzirom na vrstu namirnice
  12. Koristiti opremu i uređaje na siguran i ispravan način
  13. Adekvatno zbrinuti zdravstveno neispravne namirnice
  14. Koristiti postupke adekvatnog zbrinjavanje po okolinu štetnih materijala
  15. Poštivati postupke zaštite okoliša pri izradi slastica
  16. Poštivati zdravstvene, sigurnosne higijenske i druge propise povezane s hranom
  17. Održavati sigurno higijensko i pouzdano radno okruženje korištenjem adekvatnih postupaka održavanja osobne higijene i poštivanjem propisa o zaštiti na radu.

 

SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.