sufinancira europska unija lenta
Priprema jednostavnih završnih jela

Kategorija: Opći deficitarni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije priprema jednostavnih završnih jela

Pružatelj obrazovanja: Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu
E-mail kontakt: tajnistvo@ss-tur-ugo-trg-pu.skole.hr

  Lokacije odžavanja programa: Pula-Pola

  Online: NE

Trajanje programa: 225 sati

Završetkom ovog programa stječete 9 HRROO (CSVET) bodova.  Što su HRROO bodovi?

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 589,02 €

Uvjeti upisa:

  • Specifične kompetencije navedene u opisu programa
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Upoznati polaznike s temeljnim pojmovima i načinima pripreme i izrade jednostavnih završnih jela, razumijevanjem njihovih sastojaka i osnovnih organoleptičkih svojstava uz pravilan izbor alata i pribora za pripremu različitih završnih jela. Polaznici će se osposobiti za pripremu i izradu jednostavnih završnih jela prema zadanoj recepturi uz nadzor kuhara primijenjujući adekvatne sanitarno higijenske postupke, poštivanje propisa o zaštiti na radu te postupke čuvanja namirnica, hrane i pića.

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema jednostavnih završnih jela provodi se u trajanju od 225 sati.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 62 sati, dijelom učenjem temeljenom na radu u trajanju od 113 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika u trajanju od 50 sati.

Specifične kompetencije potrebne za upis programa:

  • Posjedovanje kvalifikacije na razini 1
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova 
SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.