sufinancira europska unija lenta
Priprema i ukrašavanje složenih slastica

Kategorija: Opći deficitarni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o usavršavanju za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i ukrašavanje složenih slastica

Pružatelj obrazovanja: Narodno učilište, ustanova za obrazovanje i kulturu
E-mail kontakt: nar-uciliste@nar-uciliste.hr

  Lokacije odžavanja programa: Rijeka

  Online: DA

Trajanje programa: 175 sati

Završetkom ovog programa stječete 7 HRROO (CSVET) bodova.  Što su HRROO bodovi?

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 517,62 €

Uvjeti upisa:

  • Specifične kompetencije navedene u opisu programa
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Kroz provedbu programa polaznike će se upoznati s načinima izrade složenih slastica prateći moderne tržišne zahtjeve i trenove u prehrani te njihova primjena u slastičarnicama. Polaznici će naučiti složene tehnike pripreme složenih slastica korištenjem pravilnih tehnoloških postupaka pri izradi na inovativan način kao i uređaje i opremu za suvremeno ukrašavanje, dekoriranje i serviranje složenih slastica ovisno o načinu upotrebe i prigode za koju se slastica izrađuje.

Polaznici će biti potaknuti da eksperimentiraju i inoviraju u pripremi složenih slastica. Razvit će kreativnost u izboru okusa, kombinaciji sastojaka i dizajnu slastica. Također će naučiti prilagođavati recepte i tehnike kako bi stvorili i servirali jedinstvene i personalizirane slastice uz sposobnost prepoznavanja organoleptičkih svojstava složene slastice. Polaznici će tako kroz ovaj modul biti osposobljeni za uspješno pripremanje, izradu i serviranje slastica s visokom kvalitetom i estetskim izgledom, pridržavajući se stručnih standarda i propisanih normativa uz odabir i racionalnu upotrebu uređaja i pribora.

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i ukrašavanje složenih slastica, provodi se redovitom nastavom u trajanju od 175 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa na daljinu u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 35 sati, dijelom učenjem temeljenom na radu u trajanju od 120 sati a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika u trajanju od 20 sati.

Učenje temeljeno na radu obuhvaća rješavanje problemskih situacija i izvršenje konkretnih radnih zadaća u simuliranim uvjetima. Kod polaznika se potiče razvijanje samostalnosti i odgovornosti u izvršenju radnih zadaća kao i razvijanje suradničkih odnosa s ostalim sudionicima u zajedničkom radu te stvaranje budućih kvalitetnih poslovnih odnosa.

 

Specifične kompetencije potrebne za upis programa:

  • Posjedovanje kvalifikacije na razini 4.1 u podsektoru ugostiteljstvo (kuhar, slastičar)
  • Važeća sanitarna iskaznica
SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.