financira europska unija lenta
Ekološka proizvodnja voća

Kategorija: Zeleni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije ekološka proizvodnja voća

Pružatelj obrazovanja: CENTAR ZA CJELOŽIVOTNO UČENJE I KULTURU BJELOVAR
E-mail kontakt: info@cuk.hr

  Lokacije odžavanja programa: Bjelovar

  Online: NE

Trajanje programa: 125 sati

Završetkom ovog programa stječete 5 CSVET/ECTS bodova.  Što su CSVET/ECTS bodovi?

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 1.055,15 €

Uvjeti upisa:

  • Punoljetnost
  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova
  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1
    (Kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja)
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Program obrazovanja se sastoji od tri modula.

Cilj prvog modula je stjecanje osnovnih znanja i vještina potrebnih za obavljanje pripremnih radnih zadaća u procesu ekološke proizvodnje voća:  odabir i planiranje sorti voćaka s obzirom na uvjete uzgoja u okruženju; priprema tla i sadnja voćaka/postavljanje nasada voćaka s obzirom na agroekološke uvjete. Polaznici će samostalno izvoditi osnovnu i dopunsku obradu tla po ekološkim standardima, razlikovati i koristiti strojeve primjenjive u  ekološkoj proizvodnji voća na siguran način, u skladu s pravilima zaštite na radu, zaštite zdravlja i okoliša.


 Cilj drugog modula je stjecanje temeljnih znanja i vještine u provođenju postupaka ekološke zaštite i njege voćaka. Polaznici će provoditi mjere njege prema zahtjevima pojedine voćarske kulture, prepoznat će simptome bolesti i štetnike te primijeniti odgovarajuće preventivne ekološke mjere zaštite kao i preporučene ekološke mjere liječenja.
Polaznici će biti osposobljeni za pravilno korištenje alata, uređaja i ručnih strojeva na siguran način te njihovo održavanje u skladu s uputama proizvođača i principima dobre prakse.


  Cilj trećeg modula je stjecanje temeljnih znanja i vještina u obavljanju berbe po pravilima struke i dobre agronomskom prakse. Polaznici će odrediti zrelost plodova, vrijeme berbe prema cilju proizvodnje, provest će postupak sortiranja i pakiranja te uskladištenja voća u skladu s ekološkim principima voćarske proizvodnje.

 

 

SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik