financira europska unija lenta
Priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica

Kategorija: Zeleni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o usavršavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica

Pružatelj obrazovanja: Narodno učilište, ustanova za obrazovanje i kulturu
E-mail kontakt: nar-uciliste@nar-uciliste.hr

  Lokacije odžavanja programa: Rijeka

  Online: DA

Trajanje programa: 200 sati

Završetkom ovog programa stječete 8 HRROO (CSVET) bodova.  Što su HRROO bodovi?

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 550,14 €

Uvjeti upisa:

  • Specifične kompetencije navedene u opisu programa
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Kroz provedbu programa polaznicima će se omogućiti stjecanje znanja i vještina iz područja kuharstva sa smanjenim količinom otpada te maksimalnim iskorištavanjem viškova otpada koji nastaju u kuhinji prilikom pripreme i gotovljenja hrane. Polaznik će moći: objasniti razloge gubitka hrane i nastajanja otpada od hrane, prepoznati uzročnike bacanja hrane i predlagati rješenja problema prekomjernog bacanja hrane. Nadalje, osvjestit će važnost primjene ekoloških namirnica i njihove primjene u kuharstvu.

U konačnici, polaznici će razvijati vještine za samostalno kreiranje jela uz smanjenu količinu otpada te osmišljavanje novih receptura u skladu s održivim razvojem (ponovno iskorištavati otpad od namirnica koji nastaje u kuharstvu), a sve u cilju smanjivanja otpada od hrane koji nastaje u kuhinji čime se ujedno smanjuje i pritisak na okoliš.

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica.

provodi se redovitom nastavom u trajanju od 200 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 54 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 110 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 36 sati.

Učenje temeljeno na radu odvija se u specijaliziranoj učionici i specijaliziranoj učionici gdje se izvode simulacije stvarnih problemskih situacija, kao i u prostorima poslodavaca.

 

Specifične kompetencije potrebne za upis programa:

  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1 (kuhar, slastičar)
  • Važeća sanitarna iskaznica

 

SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.