Kategorija: Opći deficitarni program
Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj jednostavnih slanih jela
Pružatelj obrazovanja: Narodno učilište, ustanova za obrazovanje i kulturu
E-mail kontakt: nar-uciliste@nar-uciliste.hr
Lokacije odžavanja programa: Rijeka
Online: NE
Trajanje programa: 1275 sati
Završetkom ovog programa stječete 51 CSVET/ECTS bodova.  Što su CSVET/ECTS bodovi?
Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 3.000,00 €
Uvjeti upisa:
Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj jednostavnih slanih jela provodi se redovitom nastavom u trajanju od 1275 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 290 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 855 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 130 sati.
Učenje temeljeno na radu odvija se u specijaliziranoj učionici gdje se izvode simulacije stvarnih problemskih situacija, kao i u prostorima poslodavaca.
Cilj programa je osigurati da polaznici razumiju ulogu zaštite na radu, prepoznaju osnovne izvore opasnosti na radnom mjestu te primjenjuju odgovarajuću zaštitnu opremu pri rukovanju alatima i opremom. Polaznici će usvojiti važnost higijenskog postupanja kod rana, posjekotina i opeklina kako bi osigurali siguran i higijenski radni okoliš za sebe i druge u ugostiteljstvu. Program također naglašava važnost pravilnog skladištenja namirnica, uključujući provjeru njihove ispravnosti, pripremu za skladištenje, pravilno smještanje u skladišni prostor i kontrolu uvjeta poput datuma valjanosti te vlažnosti, temperature i prozračnosti skladišta, kako bi se osigurala sigurnost i kvaliteta namirnica u ugostiteljskom okruženju. Polaznici će usvojiti važnost higijenskog postupanja kod rana, posjekotina i opeklina kako bi osigurali siguran i higijenski radni okoliš za sebe i druge u ugostiteljstvu. Polaznici će naučiti razlikovati vrste namirnica biljnog i životinjskog porijekla te njihovu ulogu i primjenu u kuharstvu. Također će steći znanje o različitim dijelovima mesa i načinima njihove termičke obrade, sposobnost odabira namirnica u skladu s receptima te vještinu procjene svježine i ispravnosti namirnica koristeći organoleptičku metodu.
Tijekom vođenog procesa učenja i poučavanja, polaznici će sudjelovati u predavanjima i diskusijama koja će im omogućiti da razumiju različite vrste slanih jela i njihovu ulogu u obrocima, kao i osnovne tehničke aspekte pripreme. Bit će upoznati s kategorijama slanih jela kao što su predjela, glavna jela i prilozi te će razumjeti njihove specifičnosti.
Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.
Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.
Otvori Upitnik
Ostali programi iz vještine: Uvoditi nove trendove i nove tehnike rada u kuhinju temeljem novih gastronomskih spoznaja
UČILIŠTE SLAĐANA DABRO (Vinkovci i još 4 | Online | Pokaži sve)
VIŠE O PROGRAMUPučko otvoreno učilište Brod (Slavonski Brod | Online)
VIŠE O PROGRAMUOstali programi iz vještine: Primijeniti odgovarajuće tehnike i tehnologije rada prema namirnicama i jelu koje se izrađuje
UČILIŠTE SLAĐANA DABRO (Vinkovci i još 4 | Online | Pokaži sve)
VIŠE O PROGRAMUPučko otvoreno učilište Brod (Slavonski Brod | Online)
VIŠE O PROGRAMUOstali programi iz vještine: Koordinirati, usmjeravati i nadgledati proces proizvodnje jela
UČILIŠTE SLAĐANA DABRO (Vinkovci i još 4 | Online | Pokaži sve)
VIŠE O PROGRAMUPučko otvoreno učilište Brod (Slavonski Brod | Online)
VIŠE O PROGRAMUFinancira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.
Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.