sufinancira europska unija lenta
Priprematelj jednostavnih slanih jela

Kategorija: Opći deficitarni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj jednostavnih slanih jela

Pružatelj obrazovanja: Obrtničko učilište - ustanova za obrazovanje odraslih
E-mail kontakt: info@obrtnicko-uciliste.hr

  Lokacije odžavanja programa: Zagreb

  Online: NE

Trajanje programa: 1275 sati

Završetkom ovog programa stječete 51 HRROO (CSVET) bodova.  Što su HRROO bodovi?

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 3.000,00 €

Uvjeti upisa:

  • Specifične kompetencije navedene u opisu programa
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Program obrazovanje će pružiti polaznicima temeljno razumijevanje i vještine potrebne za obradu i pripremu različitih živežnih namirnica. Ovaj program obrazovanja omogućuje polaznicima usvajanje znanja i vještina o alatima i tehnikama obrade, održavanju higijenskih standarda i sigurnosnim aspektima rada u kuharstvu. Polaznici će se osposobiti za samostalno pripremanje slanih jela visoke kvalitete, u skladu s propisima i zahtjevima tržišta. Polaznici će steći potrebne kompetencije za samostalnu obradu živežnih namirnica vodeći računa o zaštiti na radu, higijeni radnog prostora, kuhinjskog posuđa, alata, strojeva i termičkih uređaja, kao i prostorija. 

Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj jednostavnih slanih jela provodi se u trajanju od 1275 sati.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 290 sati, dijelom učenjem temeljenom na radu u trajanju od 855 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika u trajanju od 130 sati.

Specifične kompetencije potrebne za upis programa:

  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije minimalno na razini 1 HKO
  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za pripremu jednostavnih slanih jela
SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.