financira europska unija lenta
Priprema jela za posebne oblike prehrane

Kategorija: Zeleni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o usavršavanju za stjecanje mikrokvalifikacije: Priprema jela za posebne oblike prehrane

Pružatelj obrazovanja: UČILIŠTE STUDIUM - ustanova
E-mail kontakt: studium@uciliste-studium.hr

  Lokacije odžavanja programa: Šibenik, Osijek, Vukovar, Vinkovci

  Online: NE

Trajanje programa: 175 sati

Završetkom ovog programa stječete 7 CSVET/ECTS bodova.  Što su CSVET/ECTS bodovi?

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 517,62 €

Uvjeti upisa:

  • Cjelovita kvalifikacija na razini 4.1
    (Kvalifikacije stečene završetkom srednjoškolskog obrazovanja u trajanju od tri ili dužem od tri, a kraćem od četiri godine)
  • Dodatni uvjeti navedeni u opisu programa
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Dodatni uvjeti za upis programa:

  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1 (kuhar)

Program se provodi redovitom nastavom u trajanju od 175 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 50 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 105 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 20 sati. Učenje temeljeno na radu odvija se u specijaliziranoj učionici gdje se izvode simulacije stvarnih problemskih situacija, kao i u kuhinjskim prostorijama ugositeljskog objekta. 

Vještina/e koju polaznik usvaja programom:

  • Pripremiti i odabrati potrebnu opremu, alat i strojeve te uređaje prema zahtjevima radnog procesa u 
    ugostiteljskoj kuhinji
  • Racionalno koristiti namirnice i potrošni materijal
  • Očuvati nutricionistički sastav namirnica kroz implementaciju novih tehnika i tehnologija rada
  • Predložiti novu funkcionalnu hranu, hranu za posebne prehrambene potrebe i dodatke prehrani u timu
  • Izbalansirati nutritivni sastav funkcionalne hrane, hrane za posebne, dijetetske prehrambene potrebe i dodatke 
    prehrani prema uputi
  • Primijeniti načela uravnoteženog kombiniranja namirnica u jelu poštujući pravila struke
  • Sastaviti jelovnik i meni za posebne prehrambene potrebe uvažavajući organizacijski proces rada u kuhinji i 
    dostupnost namirnica
  • Prepoznati aditive i alergene u namirnicama temeljem deklaracije proizvoda
  • Osmisliti jelo uz izbalansiran izbor nutrijenata
SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.