financira europska unija lenta
Servisiranje i održavanje baterija HEV/EV

Kategorija: Zeleni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o usavršavanju za stjecanje mikrokvalifikacije servisiranje i održavanje baterija HEV/EV

Pružatelj obrazovanja: Strojarska tehnička škola Osijek
E-mail kontakt: ured@ss-strojarska-tehnicka-os.skole.hr

  Lokacije odžavanja programa: Osijek

  Online: NE

Trajanje programa: 50 sati

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 470,37 €

Uvjeti upisa:

  • Specifične kompetencije navedene u opisu programa
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Program sadrži ishode učenja, materijalne i kadrovske uvjete, broj sati izvođenja programa, načine i primjere vrednovanja kojima se stječu znanja i vještine za servisiranje i održavanje baterija HEV/EV. Kompetencije koje plaznik stječe programom su: 1. Provoditi aktivnosti specijalizirane zaštite na radu prije početka rada, s posebnim naglaskom na automobile pokretane električnim izvorom napona opasnog po život (hibridni i električni automobili), 2. Primjenjivati propise o zaštiti od opasnog napona, strujnog udara i požara, 3. Primjenjivati pravila pružanja prve pomoći u slučaju ozljeda od strujnog udara i/ili požara, 4. Prikupljati i razvrstavati otpad (opasni otpad, neopasni otpad), 5. Odlagati otpad na propisan način, 6. Koristiti učinkovito i racionalno energiju, 7. Pravilno rukovati standardnim i specijalnim alatima za popravak hibridnih vozila, 8. Redovito servisirati/dijagnosticirati kvar i popraviti komponente na hibridnom vozilu, 9. Odspojiti/spojiti električno hibridno vozilo s izvora napona opasnog po život, 10. Servisirati/popraviti elektromotor na hibridnom električnom vozilu, 11. Zamijeniti popraviti izvor energije, bateriju na električnom/hibridnom vozilu

 

Specifične kompetencije potrebne za upis programa:

- Cjelovita kvalifikacija na razini 4.1 (automehatroničar, automehaničar ili autoelektričar)

- Najmanje 18 godina života

- Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova

SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.