sufinancira europska unija lenta
Priprema i obrada živežnih namirnica u izradi jela

Kategorija: Opći deficitarni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i obrada živežnih namirnica u izradi jela

Pružatelj obrazovanja: Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu
E-mail kontakt: tajnistvo@ss-tur-ugo-trg-pu.skole.hr

  Lokacije odžavanja programa: Pula-Pola

  Online: NE

Trajanje programa: 225 sati

Završetkom ovog programa stječete 9 HRROO (CSVET) bodova.  Što su HRROO bodovi?

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 573,23 €

Uvjeti upisa:

  • Specifične kompetencije navedene u opisu programa
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Omogućiti polazniku stjecanje vještina i znanja potrebnih za uspješno obavljanje zadataka u ugostiteljskoj kuhinji te osigurati sigurnu, učinkovitu i kvalitetnu pripremu i obradu živežnih namirnica  u skladu s postavljenim standardima. Polaznici će se osposobiti za poznavanje vrsta živežnih namirnica i njihov odabir po kvaliteti, podrijetlu, svojstvima i količini; pripremu radnog prostora u kuhinji, odabiru odgovarajućeg alata i pribora, korištenju strojeva za obradu namirnica; primjenu metoda i načina obrade namirnica prema recepturi i uputi kuhara (priprema jela, umaka,salata); pravilnom odlaganju neiskorištenih namirnica te korištenju kuhinjskog inventara.

Polaznici će moći samostalno pripremiti radni prostor u ugostiteljskoj kuhinji u skladu s higijenskim standardima, primjenjivati pravila osobne higijene te provoditi zaštitne mjere čime se osigurava sigurnost hrane, efikasan rad i zadovoljavanje potreba poslovanja ugostiteljske kuhinje. Polaznici će se kroz modul upoznati s osnovama zaštite na radu, izvorima opasnosti na radnom mjestu i najčešćim ozljedama u radnom procesu te će naučiti  pravilno koristiti kuhinjski inventar, aparate i strojeve uz nadzor kuhara kako bi se osigurala sigurnost i postigli optimalni rezultati u pripremi jela.

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i obrada živežnih namirnica u izradi jela provodi se u trajanju od 225 sati.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 60 sati, dijelom učenjem temeljenom na radu u trajanju od 110 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika u trajanju od 55 sati.

Specifične kompetencije potrebne za upis programa:

  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1 HKO
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova 
SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.