sufinancira europska unija lenta
Zavarivač/Zavarivačica nehrđajućeg čelika TIG (141) postupkom

Kategorija: Opći deficitarni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije zavarivač/zavarivačica nehrđajućih čelika TIG (141) postupkom

Pružatelj obrazovanja: PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ČAKOVEC
E-mail kontakt: vauceri@pou-cakovec.hr

  Lokacije odžavanja programa: Čakovec

  Online: NE

Trajanje programa: 650 sati

Završetkom ovog programa stječete 26 HRROO (CSVET) bodova.  Što su HRROO bodovi?

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 3.000,00 €

Uvjeti upisa:

  • Punoljetnost
  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova
  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1
    (Kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja)
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije zavarivač / zavarivačica nehrđajućih čelika TIG (141) postupkom provodi se redovitom nastavom u trajanju od 650 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa na daljinu u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 80 sati, dijelom učenjem temeljenom na radu u trajanju od 350 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika u trajanju od 220 sati.

Učenje temeljeno na radu obuhvaća 50 sati vježbi uz uporabu simulacija radnih uvjeta  i stvarnih projektnih zadataka u području zavarivanja, 75 sati rada na simulatoru za zavarivanje  i 225 sati rada u stvarnim uvjetima na opremi za zavarivanje. Učenje temeljeno na radu obuhvaća 300 sati rada u stvarnim uvjetima na opremi za zavarivanje ukoliko ustanova koja izvodi ovaj program za stjecanje djelomične kvalifikacije nema mogućnost rada na simulatoru zavarivanja.

Samostalne aktivnosti polaznika sadrže:

- samostalni trening na simulatoru zavarivanja uz pomoć virtualnog trenera, ukoliko takve mogućnosti postoje (maksimalno 25 sati po spoju)

- za sva tri spoja i zadane vrijednosti (vrsta spoja, dimenzije radnog komada, vrsta osnovnog materijala)  istražiti, analizirati i ponuditi rješenje za slijedeće zadatke:

1. Analiza postupka zavarivanja i planiranje organizacije radnog mjesta

2. Izrada SPZ (WPS)

3. Planiranje postupka kontrole zavarenog spoja prije, za vrijeme i poslije zavarivanja.

Princip koji treba zadovoljiti je da za jedan spoj nastavnik daje jedan od zadataka. Zadaci se po spojevima ne smiju ponavljati. Svaki polaznik mora po završetku programa obrazovanja imati izrađena sva tri zadatka i obrađena sva tri spoja.

SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik