financira europska unija lenta
Priključivanje i puštanje u rad dizalica topline

Kategorija: Zeleni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije priključivanje i puštanje u rad dizalica topline

Pružatelj obrazovanja: Strojarska tehnička škola Osijek
E-mail kontakt: ured@ss-strojarska-tehnicka-os.skole.hr

  Lokacije odžavanja programa: Osijek

  Online: NE

Trajanje programa: 200 sati

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 1.881,35 €

Uvjeti upisa:

  • Specifične kompetencije navedene u opisu programa
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Program sadrži ishode učenja, materijalne i kadrovske uvjete, broj sati izvođenja programa, načine i primjere vrednovanja kojima se stječu znanja i  vještine za priključivanje i puštanje u rad dizalice topline. Kompetencije koje polaznik stječe programom su: 1. Znati čitati projektnu i tehničku dokumentaciju. 2. Poznavati norme i propise za dizalice topline, 3. Odrediti redoslijed spajanja elemenata i sustava, 4. Poznavati elemente dizalica topline, 5. Poznavati radne tvari, 6. Znati spojiti dizalicu topline na zatvoreni sustav grijanja radijatorskim ili podnim grijanjem i sustavom za PTV, 7. Poznavati načine povezivanja dizalice topline sa sobnim termostatom, 8. Poznavati puštanje u rad dizalice topline, 9. Poznavati spajanje dizalice topline na dodatni akumulacijski spremnik ili hidrauličnu skretnicu, 10. Pridržavati se normi osiguranja opće kvalitete, 11. Poznavati postupke za utvrđivanje i praćenje kvalitete usluge, 12. Poznavati standarde kvalitete, metode kontrole kvalitete materijala i proizvoda i sustave provjere kvalitete

 

Specifične kompetencije potrebne za upis programa:

Posjedovanje prethodne kvalifikacije na 1. razini HKO

Provjera formalno/neformalno ili informalno stečenih ishoda učenja, prema primjerima vrednovanja u SK Serviser-monter za obnovljive izvore energije/ Serviserka-monterka za obnovljive izvore energije za:

• Osnove obnovljivih izvora energije sunca, vjetra i Zemlje

https://hko.srce.hr/registar/skup-ishoda-ucenja/detalji/2001

SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Ostali programi iz vještine: Poznavati elemente dizalica topline

Ostali programi iz vještine: Poznavati puštanje u rad dizalice topline

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.