financira europska unija lenta
Održavanje energetske elektronike za obnovljive izvore energije

Kategorija: Zeleni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o usavršavanju za stjecanje mikrokvalifikacije održavanje energetske elektronike za obnovljive izvore energije

Pružatelj obrazovanja: ELEKTROSTROJARSKA ŠKOLA VARAŽDIN
E-mail kontakt: odrasli.ess@gmail.com

  Lokacije odžavanja programa: Varaždin

  Online: NE

Trajanje programa: 225 sati

Završetkom ovog programa stječete 9 HRROO (CSVET) bodova.  Što su HRROO bodovi?

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 1.814,19 €

Uvjeti upisa:

  • Specifične kompetencije navedene u opisu programa
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Cilj modula je stjecanje znanja i vještina potrebnih za održavanje energetske elektronike u sustavima koji stvaraju električnu energiju iz obnovljivih izvora. Kritičkim rasuđivanjem, polaznici će moći preporučiti jednostavne i brze izmjene koje će dovesti do veće energetske učinkovitosti pomoću uređaja energetske elektronike u sustavima s obnovljivim izvorima energije.

Polaznici će osvijestiti važnost zakonskih propisa i normi povezanih s obnovljivim izvorima energije kako bi ih mogli povezati s novim tehnologijama. Bit će osposobljeni za razlikovanje osnovnih karakteristika pojedinih obnovljivih izvora energije na temelju kojih će moći prikazati pojedine sustave za korištenje istih te protumačiti rad i upravljanje u pojedinim sustavima obnovljivih izvora energije u elektroenergetskom sustavu. Samostalno ili u paru, polaznici će znati istražiti energetski potencijal pojedinih obnovljivih izvora energije u RH, nakon čega će osmisliti jednostavan sustav obnovljivih izvora energije za manji objekt te analizirati utjecaj obnovljivih izvora energije na okoliš. Nadalje, polaznici će steći znanja o sklopovima energetske elektronike za upravljanje smjera energije, za pohranjivanje i korištenje energije, ali i o energetskih pretvaračima u raznim sustavima, kao što su AC/DC, DC/AC, AC/AC i DC/DC pretvarači. Također, znat će razlikovati djelovanje aktivnih i pasivnih energetskih komponenata

Uvjeti za upis: formalno ostvarena cjelovita kvalifikacija elektrotehničar/elektrotehničarka

SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.