Kategorija: Opći deficitarni program
Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o usavršavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema hrvatskih tradicionalnih jela
Pružatelj obrazovanja: Pučko otvoreno učilište POUKA
E-mail kontakt: info@pouka.hr
Lokacije odžavanja programa: Karlovac
Online: NE
Trajanje programa: 325 sati
Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 826,20 €
Uvjeti upisa:
Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije Priprema hrvatskih tradicionalnih jela.
provodi se redovitom nastavom u trajanju od 325 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 40 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 205 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 80 sati.
Učenje temeljeno na radu odvija se u specijaliziranoj učionici gdje se izvode simulacije stvarnih problemskih situacija, kao i u prostorima poslodavaca.
Kompetncije:
1. Primijeniti pravila za održavanja osobne higijene i poslovnog odijevanja 2. Planirati i organizirati potrebne resurse za obavljanje zadataka u kuhinji 3. Nabaviti namirnice uvažavajući jelovnike, menije i potrošnju ugostiteljskog objekta 4. Skladištiti namirnice prema vrsti namirnice, standardima i pravilima skladištenja u kuhinji 5. Procijeniti potrebnu nabavu i naručiti namirnice kratkog roka trajanja 6. Organizirati i upravljati resursima tijekom rada u kuhinji 7. Kontrolirati i provjeriti pripremljenost namirnica za daljnju obradu 8. Planirati minimalne zalihe namirnica i ostale robe u kuhinji 9. Primijeniti osnove ekonomije i poduzetništva u ugostiteljstvu |
Specifične kompetencije potrebne za upis programa:
Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1 (kuhar), važeća sanitarna iskaznica
Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.
Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.
Otvori Upitnik
Ostali programi iz vještine: Rasporediti vrijeme potrebno za provođenje radnih procesa u kuhinji
Ostali programi iz vještine: Organizirati i upravljati resursima tijekom rada u kuhinji
Ostali programi iz vještine: Nabaviti namirnice uvažavajući jelovnike, menije i potrošnju ugostiteljskog objekta
Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.
Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.