financira europska unija lenta
Rukovatelj/Rukovateljica tračnim pilama u primarnoj obradi drva

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije rukovatelj/rukovateljica tračnim pilama u primarnoj obradi drva

Pružatelj obrazovanja: IVORA - škola informatike
E-mail kontakt: asistent-rijeka@ivora.hr

  Lokacije odžavanja programa: Sisak, Zagreb, Karlovac

  Online: NE

Trajanje programa: 375 sati

Završetkom ovog programa stječete 15 HRROO (CSVET) bodova.

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: € 1.748,22 (13.172,00 HRK)

Uvjeti upisa:

  • Specifične kompetencije navedene u opisu programa

Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije Rukovatelj/Rukovateljica tračnim pilama u primarnoj obradi drva izvodi se redovitom nastavom u trajanju od 375 sati. Ishodi učenja ostvaruju se vođenim procesom učenja u ustanovi u trajanju od 35 sati, učenjem temeljenim na radu, u trajanju od 315 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 25 sati.

Učenjem temeljenim na radu, odnosno sudjelovanjem u izvršenju konkretnih radnih zadaća u realnim ili simuliranim uvjetima, u drvodjeljskoj tvrtki s pogonom za primarnu obradu drva, polaznik se osposobljava za rukovanje tračnom pilom trupčarom i tračnom pilom paralicom te upravljanje kolicima za pomak i pozicioniranje trupca.

Polaznici stječu znanja i vještine kategoriziranja drvnih sortimenata, prepoznavanja vidljivih grešaka, razlikovanja klase kakvoće pilanskih trupaca te prepoznavanja vrste pilanskog ostatka ili pilanskog otpada, uz primjenu pravila zaštite na radu, zaštite od požara i osobnih zaštitnih sredstava. Kod polaznika se potiče razvijanje samostalnosti i odgovornosti u izvršenju radnih zadaća kao i razvijanje suradničkih odnosa s ostalim sudionicima u zajedničkom radu.

 

Specifične kompetencije potrebne za upis programa:

- posjedovanje cjelovite kvalifikacije na razini 1 (završena osnovna škola)
- liječničko uvjerenje kojim se dokazuje zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova rukovatelja/rukovateljice strojevima za primarnu obradu drva
- minimalno 18 godina starosti

Tržište rada na dohvat ruke.

Ne propustite priliku, prijavite se

Osobne podatke štitimo sukladno Zakonu o tajnosti i zaštiti osobnih podataka.

Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.