financira europska unija lenta
Rukovatelj/Rukovateljica tračnim pilama u primarnoj obradi drva

Kategorija: Zeleni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije rukovatelj/rukovateljica tračnim pilama u primarnoj obradi drva

Pružatelj obrazovanja: PUČKO OTVORENO UČILIŠTE LIBAR
E-mail kontakt: info@pou-libar.hr

  Lokacije odžavanja programa: Slavonski Brod

  Online: NE

Trajanje programa: 375 sati

Završetkom ovog programa stječete 15 HRROO (CSVET) bodova.  Što su HRROO bodovi?

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 1.748,22 €

Uvjeti upisa:

  • Specifične kompetencije navedene u opisu programa
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije Rukovatelj/Rukovateljica tračnim pilama u primarnoj obradi drva izvodi se redovitom nastavom u trajanju od 375 sati. Ishodi učenja ostvaruju se vođenim procesom učenja u ustanovi u trajanju od 35 sati, učenjem temeljenim na radu, u trajanju od 315 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 25 sati.

Učenjem temeljenim na radu, odnosno sudjelovanjem u izvršenju konkretnih radnih zadaća u realnim ili simuliranim uvjetima, u drvodjeljskoj tvrtki s pogonom za primarnu obradu drva, polaznik se osposobljava za rukovanje tračnom pilom trupčarom i tračnom pilom paralicom te upravljanje kolicima za pomak i pozicioniranje trupca.

Polaznici stječu znanja i vještine kategoriziranja drvnih sortimenata, prepoznavanja vidljivih grešaka, razlikovanja klase kakvoće pilanskih trupaca te prepoznavanja vrste pilanskog ostatka ili pilanskog otpada, uz primjenu pravila zaštite na radu, zaštite od požara i osobnih zaštitnih sredstava. Kod polaznika se potiče razvijanje samostalnosti i odgovornosti u izvršenju radnih zadaća kao i razvijanje suradničkih odnosa s ostalim sudionicima u zajedničkom radu.

 

Specifične kompetencije potrebne za upis programa:

- posjedovanje cjelovite kvalifikacije na razini 1 (završena osnovna škola)

- liječničko uvjerenje kojim se dokazuje zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova rukovatelja/rukovateljice strojevima za primarnu obradu drva

- minimalno 18 godina starosti 

SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.