Kategorija: Opći deficitarni program
Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije osnove obrade živežnih namirnica
Pružatelj obrazovanja: Obrtničko učilište - ustanova za obrazovanje odraslih
E-mail kontakt: info@obrtnicko-uciliste.hr
Lokacije odžavanja programa: Zagreb
Online: NE
Trajanje programa: 275 sati
Završetkom ovog programa stječete 11 CSVET/ECTS bodova.  Što su CSVET/ECTS bodovi?
Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 849,43 €
Uvjeti upisa:
Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije osnove obrade živežnih namirnica provodi se redovitom nastavom u trajanju od 275 sati. Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 95 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 160 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 20 sati.
Program obrazovanja će omogućiti polaznicima stjecanje znanja i vještina iz područja obrade živežnih namirnica u pripremi jela. Kroz ovaj program obrazovanja polaznik će moći: razlikovati alat za mehaničku obradu namirnica, primijeniti mehaničke procese za obradu namirnica, održavati higijenu alata i strojeva za obradu namirnica, razlikovati uređaje za termičku obradu namirnica te primijeniti osnovne termičke postupke pri obradi namirnica. Nadalje, moći će identificirati moguće opasnosti tijekom rukovanja strojevima i termičkim uređajima te rukovati opremom, alatima, strojevima i uređajima u proizvodno poslužnom odjelu prema sigurnosnim normama.
Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.
Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.
Otvori Upitnik
Ostali programi iz vještine: Gotoviti jela odabirom pravilne termičke obrade prema zakonitostima struke
Ostali programi iz vještine: Očuvati nutricionistički sastav namirnica kroz implementaciju novih tehnika i tehnologija rada
Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.
Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.