Upravljanje CNC strojevima u stolarstvu (glodanje, bušenje, piljenje)

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o usavršavanju za stjecanje mikrokvalifikacije upravljanje CNC strojevima u stolarstvu (glodanje, bušenje, piljenje)

Pružatelj obrazovanja: USTANOVA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH MATURA PLUS
E-mail kontakt: info@uoo-maturaplus.hr

  Lokacije odžavanja programa: Županja, Vinkovci

  Online: NE

Trajanje programa: 200 sati

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: € 829,92 (6.253,00 HRK)

Uvjeti upisa:

  • Specifične kompetencije navedene u opisu programa

Cilj modula je omogućiti polaznicima stjecanje znanja i vještina potrebnih za upravljanje CNC strojevima za glodanje, bušenje i piljenje u proizvodnji drvnih proizvoda. Modul se temelji na prethodno stečenim znanjima o drvu i drvnim materijalima, racionalnom korištenju materijala, o konstrukcijama proizvoda od drva i drvnih materijala, o tehnološkim postupcima izrade drvnih proizvoda te na stečenim vještinama primjene IKT-a u drvnoj tehnologiji (izradi tehničko-tehnološke dokumentacije) i CAD konstruiranja drvnih proizvoda.

Modul sadrži osnove programiranja CNC strojeva za rad, postupke unošenja parametara obrade drva i drvnih materijala (izrade elemenata namještaja i drugih drvnih proizvoda) u programski paket CNC stroja te radne postupke upravljanja CNC strojem pri izradi drvnih proizvoda, na temelju gotovih nacrta i tehničko-tehnološke dokumentacije, a uz pridržavanje pravila za siguran rad.

 

Specifične kompetencije potrebne za upis programa:

Posjedovanje prethodne kvalifikacije najmanje na razini 4.1 u sektoru Šumarstvo i drvna tehnologija

Provjera formalno/neformalno ili informalno stečenih ishoda učenja, prema primjerima vrednovanja u SK Drvodjeljski tehničar/Drvodjeljska tehničarka za:

 - SIU Zaštita na radu, zaštita od požara i zaštita okoliša u drvnoj tehnologiji

 - Primjena IKT-a u drvnoj tehnologiji

 - SIU Računalno 2D konstruiranje u drvnoj tehnologiji

S obzirom na dinamiku iskorištavanja predviđenih sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. -2026., privremeno se obustavlja podnošenje i odobravanje zahtjeva za stjecanje digitalnih vještina za zaposlene osobe. Zahtjevi za dodjelu vaučera koji podneseni sa zaključno 12. veljače 2023. bit će obrađeni. Više >

Tržište rada na dohvat ruke.

Ne propustite priliku, prijavite se

Osobne podatke štitimo sukladno Zakonu o tajnosti i zaštiti osobnih podataka.

Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.