financira europska unija lenta
Proizvodnja podržana računalom

Kategorija: Digitalni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o usavršavanju za stjecanje mikrokvalifikacije: Proizvodnja podržana računalom

Pružatelj obrazovanja: Obrtničko učilište - ustanova za obrazovanje odraslih
E-mail kontakt: info@obrtnicko-uciliste.hr

  Lokacije odžavanja programa: Zagreb

  Online: NE

Trajanje programa: 150 sati

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 1.410,98 €

Uvjeti upisa:

  • Specifične kompetencije navedene u opisu programa
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Cilj programa obrazovanja je polaznicima omogućiti stjecanje znanja i vještina potrebnih za proizvodnju pomoću računala korištenjem CAD – CAM tehnologije.
Polaznici će naučiti kako učitati CAD model, definirati parametre stezanja (koordinatni sustav i polazni sirovac ili poluproizvod), definirati alate, rezne pločice i držače te režime obrade, odabir strategija i parametara obrade, označavanje geometrije za obradu, provjeru tokarenja i glodanja simulacijom i postupak generiranja koda za stroj. Kroz učenje temeljeno na radu će naučiti postupak strojne obrade tokarenjem i glodanjem korištenjem CAD/CAM procesa u proizvodnji.
Slijedom prethodno usvojenih znanja i vještina polaznici će rješavati projektne zadatke, samostalno i u timu, pomoću CAD/CAM programa za modeliranje i CNC tokarilice i glodalice.

 

Specifične kompetencije potrebne za upis programa:

• Prethodno stečena znanja iz SIU izrada skica, crteža i shema; SIU crtanje u prostoru pomoću računala; SIU razrada tehnoloških procesa za numerički upravljane strojeve
• Najmanje 18 godina života
• Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti
• Provjera formalno/neformalno/informalno stečenih ishoda učenja iz poznavanja rada na računalu i rada u programu za 3D modeliranje

SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Ostali programi iz vještine: Izraditi tehnički crtež primjenom računala

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.