financira europska unija lenta
Primjenjivanje tehnika etičkog hakiranja

Kategorija: Digitalni program  

Naziv potvrde po završetku: Potvrda o završenom programu stručnog usavršavanja za stjecanje mikrokvalifikacije Primjenjivanje tehnika etičkog hakiranja

Pružatelj obrazovanja: Sveučilište Algebra
E-mail kontakt: info@algebra.hr

  Lokacije odžavanja programa: Zagreb

  Online: DA

Trajanje programa: 175 sati

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 1.214,41 €

Uvjeti upisa:

  • Specifične kompetencije navedene u opisu programa
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Edukacija se temelji na globalnom zlatno standardu u području kibernetičke sigurnosti - Certified Ethical Hacker (C│EH) dobavljača EC-Council. Predavanja i praktične vježbe provode Algebrini stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom u primjeni navedenih tehnologija u praksi te iskustvom u prenošenju znanja.
Etičko hakiranje je široka praksa koja pokriva razne tehnologije. Sustavnom primjenom metodologija koje se podučavaju u ovom programu, etički hakeri mogu procijeniti gotovo svaku aplikaciju ili infrastrukturu koja im je postavljena, identificirati potencijalne ranjivosti i dati preporuke kako sanirati te ranjivosti.
Certificirani etički haker je stručnjak koji je fokusiran na napad na računalne sustave i dobivanje pristupa mrežama, aplikacijama, bazama podataka i drugim kritičnim podacima na zaštićenim sustavima. CEH razumije strategije napada, korištenje kreativnih vektora napada i oponaša vještine i kreativnost zlonamjernih hakera. Za razliku od zlonamjernih hakera i aktera, certificirani etički hakeri rade uz dopuštenje vlasnika sustava i poduzimaju sve mjere opreza kako bi osigurali da rezultati ostanu povjerljivi. Bug bounty istraživači su stručni etički hakeri koji koriste svoje vještine napada kako bi otkrili ranjivosti u sustavima. Sama funkcija etičkog hakiranja uključuje metodičnu praksu identificiranja, evaluacije, testiranja i izvješćivanja o ranjivostima u organizaciji. 

Specifične kompetencije potrebne za upis programa:

  • Stečena kvalifikacija razine 6 HKO
  • Napredno poznavanje mrežnih tehnologija
  • Napredno poznavanje operacijskih sustava (Windows/Linux)
  • Osnovno poznavanje kibernetičke sigurnosti
SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.