financira europska unija lenta
Implementiranje sigurnosti u oblaku

Kategorija: Digitalni program  

Naziv potvrde po završetku: Potvrda o završenom programu stručnog usavršavanja za stjecanje mikrokvalifikacije Implementiranje sigurnost u oblaku

Pružatelj obrazovanja: Sveučilište Algebra
E-mail kontakt: info@algebra.hr

  Lokacije odžavanja programa: Zagreb

  Online: DA

Trajanje programa: 200 sati

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 1.712,12 €

Uvjeti upisa:

  • Specifične kompetencije navedene u opisu programa
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Edukacija se temelji na globalno najpopularnijem Microsoftovom kurikulumu koja se odnosi na područje kibernetičke sigurnosti. Predavanja i praktične vježbe provode Algebrini stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom u primjeni navedenih tehnologija u praksi te iskustvom u prenošenju znanja. Kako bismo vam olakšali usvajanje osnovnih koncepata sigurnosti, usklađenosti i identiteta te mogućnostima Microsoftovih rješenja u oblaku prije samog pohađanja edukacije osigurali smo vam besplatno pohađanje Microsoft edukacije SC-900: Microsoft Security, Compliance and Identity Fundamentals. Edukaciji ćete moći pristupiti uživo u učionici u Zagrebu ili online te ćete dobiti pristup nastavnom materijalu na našem LMS sustavu. Uz obveznu završnu provjeru znanja svim studentima osigurali smo i mogućnost pristupanja jednom od četiri MeasureUp probna certifikacijska ispita i službena Microsoft certifikacijska ispita čijim polaganjem ostvarujete status Microsoft Certified: Cybersecurity Architect Expert ili Security Operations Analyst Associate ili Identity and Access Administrator Associate ili Information Protection and Compliance Administrator Associate. Tijekom edukacije polaznici će usvojiti vještine i znanja potrebne za dizajniranje i procjenu strategija kibernetičke sigurnosti u područjima Zero Trust modela, Governance Risk Compliance (GRC) modela, sigurnosnih operacija (SecOps) te s podacima i aplikacijama. Također naučiti će kako dizajnirati i projektirati rješenja koristeći Zero Trust model i specificirati sigurnosne zahtjeve za cloud infrastrukturu u različitim modelima usluga (SaaS, PaaS, IaaS). Kroz edukaciju polaznici će naučiti kako umanjiti kibernetičke prijetnje što uključuje istraživanje, pronalaženje i odgovaranje na te prijetnje. IT profesionalci, a osobito IT profesionalci koji se bave područjem kibernetičke sigurnosti i identitetom (engl. identity) usvojiti će vještine i znanja potrebne za implementaciju rješenja za upravljanje identitetima temeljenim na Microsoft Azure AD i povezanim tehnologijama. To obuhvaća identity sadržaj za Azure AD, registraciju aplikacija, uvjetni pristup, upravljanje identitetom (eng. identity governance) i druge identity alate. Također kroz edukaciju polaznici će naučiti kako zaštititi informacije u Microsoft 365 okolini, upravljati podacima i zaštiti informacije unutar organizacije, kako implementirati politike za sprječavanje gubitka podataka (engl. Data Loss Prevention Policies, DLP) te kako definirati vrste osjetljivih informacija, oznake osjetljivosti, politike zadržavanja podataka i enkripciju poruka sustava Office 365.

Specifične kompetencije potrebne za upis programa:

  • Stečena kvalifikacija razine 6 HKO
  • Poznavanje rada u oblaku (engl. cloud)
  • Poznavanje servisa u oblaku
  • Osnovno poznavanje skriptnih jezika
SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.