financira europska unija lenta
Dizajniranje i upravljanje bazom podataka

Kategorija: Digitalni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o usavršavanju za stjecanje mikrokvalifikacije “Dizajniranje i upravljanje bazom podataka”

Pružatelj obrazovanja: Veleučilište u Bjelovaru
E-mail kontakt: info@vub.hr

  Lokacije odžavanja programa: Bjelovar

  Online: DA

Trajanje programa: 125 sati

Završetkom ovog programa stječete 5 HRROO (CSVET) bodova.  Što su HRROO bodovi?

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 1.637,53 €

Uvjeti upisa:

  • Cjelovita kvalifikacija na razini 4.2
    (Kvalifikacija stečena završetkom srednjoškolskog obrazovanja u trajanju od četiri ili više godina)
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Cilj ovog programa je osposobiti polaznike za razumijevanje osnovnih koncepata i načela relacijskih baza podataka, te za izradu i postavljanje upita na relacijske baze podataka koristeći SQL. Polaznici će naučiti kako konstruirati relacijski model podataka počevši od korisničkih zahtjeva, izraditi bazu podataka koristeći DDL naredbe na temelju relacijskog modela, te primijeniti normalizaciju kako bi se dostigla viša normalna forma. Također, polaznici će se upoznati s osnovnim naredbama za upravljanje podacima, konstrukcijom upita nad relacijskom bazom podataka korištenjem sistemskih i agregatnih funkcija te grupiranja, i primjenom podupita kod izrade kompleksnijeg upita nad relacijskom bazom podataka.

 

SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.