financira europska unija lenta
Upravljanje operacijskim sustavom Linux

Kategorija: Digitalni program  

Naziv potvrde po završetku: Potvrda o završenom programu stručnog usavršavanja za stjecanje mikrokvalifikacije Upravljanje operacijskim sustavom Linux

Pružatelj obrazovanja: Sveučilište Algebra
E-mail kontakt: info@algebra.hr

  Lokacije odžavanja programa: Zagreb

  Online: DA

Trajanje programa: 215 sati

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 2.199,88 €

Uvjeti upisa:

  • Specifične kompetencije navedene u opisu programa
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Edukacija se temelji na globalno najpopularnijem Linux kurikulumu kojeg je osmislila vodeća svjetska Linux distribucija – Red Hat. Sadržaj edukacije je poravnat s vještinama i znanjem kojim raspolaže Linux sistemski administrator prepoznat kroz industrijski certifikat koji predstavlja globalni zlatni standard na ovom području – Red Hat Certified System Administrator (RHCSA). Predavanja i praktične vježbe provode Algebrini stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom u primjeni otvorenih operacijskih sustava u praksi i prenošenju znanja.
Cilj edukacije je omogućiti studentima da steknu znanja o osnovnom upravljanju otvorenim operacijskim sustavima, prošire znanja korištenjem uslužnih programa za skriptiranje i naredbeni redak te steknu znanja o sigurnosti i naprednoj konfiguraciji pohrane i usluga povezanih s mrežom. Studenti uče praktično pristupiti postavljanju i upravljanju otvorenim operacijskim sustavima, praktične aspekte administracije otvorenih operacijskih sustava te koristiti se svim dostupnim uslužnim programima naredbenog retka za rješavanje jednostavnih, djelomično složenih i složenijih problema. Program se nastavlja učenjem korištenjem svih dostupnih usluga i sigurnosnih sustava s ciljem stvaranja okruženja otvorenog koda koje je pogodno i sigurno za korištenje

Specifične kompetencije potrebne za upis programa:

  • Stečena kvalifikacija razine 4.1 HKO ili 4.2 HKO
SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.