financira europska unija lenta
Sustavi grijanja, hlađenja i ventilacije u primjeni

Kategorija: Zeleni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Sustavi grijanja, hlađenja i ventilacije u primjeni

Pružatelj obrazovanja: Učilište Lumen ustanova za obrazovanje odraslih
E-mail kontakt: lumen.obrazovanje@gmail.com

  Lokacije odžavanja programa: Đakovo, Zagreb

  Online: NE

Trajanje programa: 225 sati

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 2.116,53 €

Uvjeti upisa:

  • Cjelovita kvalifikacija na razini 4.1
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

 Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije Sustavi grijanja, hlađenja i ventilacije u primjeni provodi se redovitom nastavom u trajanju 225 sati uz mogućnost izvođenja programa na daljinu u realnom vremenu. Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 55 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 125 sati a dijeom samostalnim aktivnostima u trajanju od 45 sati. Program omogućava stjecanje 9 CSVET bodova, horizontalnu i vertikalnu prohodnost tj. stjecanje dodatnih znanja i vještina u području obnovljivih izvora energije. Teorijska i praktična znanja sažeto opisuju  tri ishoda učenja: Energetika grijanja i hlađenja, Elementi razvodnog sustava centralnog grijanja, Sustavi grijanja, hlađenja i ventilacije u primjeni. Polaznik će nakon uspješno završenog programa biti u mogućnosti za samostalno održavanje toplovodnih kotlovnica, sustava grijanja, hlađenja i ventilecije : Polaznik će nakon završenog programa poznavati pravila ugradnje manjih kotlova i peći na biomasu, poznavati termo kemijske procese izgaranja, rasplinjavanja i pirolize, propise iz područja gradnje kotlovnica i dimnjaka. Polaznik će poznavati komponente kotla i plamenika prema vrsti goriva te komponente kotlova i peći na biomasu. Polaznik će poznavati pravila rada u kotlovnici, pravila ventilacije i pravila za ispravan rad dimnjaka i dimovodnih kanala. Polaznik će upoznati sve elemente sustava centralnog grijanja ventilacije i klimatizacije prostora. Sigurnosnu i mjernu opremu na kotlu i sustavu ventilacije. Polaznik će nakon završenog programa biti sposoban nadzirati rad toplovodnog sustava grijanja ventilacije i klimatizacije. 

SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Ostali programi iz vještine: Poznavati elemente kotlova i peći na biomasu

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.