financira europska unija lenta
Specijalist za industrijsku robotiku

Kategorija: Digitalni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o strukovnom specijalističkom usavršavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije specijalist za industrijsku robotiku

Pružatelj obrazovanja: Tehnička škola Sisak
E-mail kontakt: tehnicka.sisak@ss-tehnicka-sk.skole.hr

  Lokacije odžavanja programa: Sisak

  Online: NE

Trajanje programa: 300 sati

Završetkom ovog programa stječete 12 HRROO (CSVET) bodova.  Što su HRROO bodovi?

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 2.418,87 €

Uvjeti upisa:

  • Specifične kompetencije navedene u opisu programa
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Cilj programa je polaznicima omogućiti stjecanje specijalističkih znanja o industrijskim robotima, kao što su: termini i nazivi iz područja industrijske robotike, sastavni dijelovi industrijskih robota i njihova svrha, različiti tipovi i konfiguracije robota i njihovi zadatci; spoznati važnost kinematike i dinamike kod robotskih sustava, te navesti ulazno izlazne parametre robotskih podsustava. Polaznici će moći analizirati funkcionalnost svakog od dijelova robotskog sustava i odnose između njih, analizirati različite opasnosti i moguće probleme s funkcionalnosti pri radu s robotskim sustavima te načine njihove minimizacije. Jedan od ciljeva je polaznicima omogućiti stjecanje znanja iz programiranja robotskih sustava, simulacije robotskih sustava i povezivanja robota sa automatiziranim proizvodnim sustavima. Uz navedeno, polaznici će moći koristiti računalne programe pri simulaciji rada robota te provjeriti funkcionalnost robota i rezultate simulacije. Polaznici će moći pustiti robotski sustav u rad prema uputama iz tehničke dokumentacije, prekontrolirati kompletnu opremu potrebnu za prilagođavanje robota te provjeriti rad sigurnosnih mehanizama u robotskom sustavu.

Specifične kompetencije potrebne za upis programa:

Posjedovanje prethodne kvalifikacije minimalno na razini 4.1 iz sektora: Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija ili Elektrotehnika i računarstvo

SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.