financira europska unija lenta
Administriranje operacijskog sustava Windows Servera

Kategorija: Digitalni program  

Naziv potvrde po završetku: Potvrda o završenom programu stručnog usavršavanja za stjecanje mikrokvalifikacije Administriranje operacijskog sustava Windows Servera

Pružatelj obrazovanja: Sveučilište Algebra
E-mail kontakt: info@algebra.hr

  Lokacije odžavanja programa: Zagreb

  Online: DA

Trajanje programa: 125 sati

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 1.542,90 €

Uvjeti upisa:

  • Specifične kompetencije navedene u opisu programa
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Tijekom edukacije studenti će usvojiti znanja o osnovnoj administraciji Microsoft Windows Server operacijskih sustava i o administraciji operacijskih sustava Microsoft Windows Server u složenijim okruženjima te će usvojiti vještine potrebne za administriranje uslužnim programima naredbenog retka za upravljanje serverom i upravljanje dodatnim uslugama u okruženjima koja se temelje na operacijskom sustavu Microsoft Windows Server. Cilj ove edukacije je da uz praktična vježbe i razumijevanje administracije operacijskih sustava Microsoft Windows Server studenti nauče kako korisiti sve dostupne GUI uslužne programe i uslužne programe naredbenog retka za rješavanje jednostavnih i djelomično složenih problema te kako koristiti nove usluge za pohranu i mrežne mogućnosti za stvaranje otpornog i visokodostupnog okruženja.
Važnost i aktualnost ovog sadržaja očituje se u činjenici da je daljnji razvoj znanja i vještina prema računarstvu u oblaku (eng. cloud) nemoguć bez uspostave čvrstih temalja u poznavanju lokalnih (eng. on-premises) rješenja. Otvaranje puta prema spomenutim najnovijim tehnologijama osigurali smo uključivanjem i Microsoftove edukacije AZ-900: Microsoft Azure Fundamentals s pripadajućim Microsoftovim certifikacijskim ispitom čijim polaganjem kandidat ostvaruje status Microsoft Certified: Azure Fundamentals.

Specifične kompetencije potrebne za upis programa:

  • Stečena kvalifikacija razine 4.1 HKO ili 4.2 HKO
  • Poznavanje rada na računalu.
SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.