financira europska unija lenta
Cisco mrežni suradnik/Cisco mrežna suradnica

Kategorija: Digitalni program  

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije Cisco mrežni suradnik/Cisco mrežna suradnica

Pružatelj obrazovanja: Sveučilište Algebra
E-mail kontakt: info@algebra.hr

  Lokacije odžavanja programa: Split, Šibenik, Varaždin, Rijeka, Zagreb, Zadar, Osijek, Pula-Pola

  Online: DA

Trajanje programa: 275 sati

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 1.498,57 €

Uvjeti upisa:

  • Cjelovita kvalifikacija na razini 4.1
  • Status zaposlenosti: Zaposlen/a   Nezaposlen/a      Zašto je važno?

Cilj programa je upoznati polaznike s uvodom u arhitekturu računalnih mreža, modela, protokola i mrežnih elemenata koji povezuju korisnike, uređaje, aplikacije i podatke putem lokalnih mreža i Interneta. Upoznati sa svim elemente najbolje prakse IT industrije za izgradnju moderne računalne mreže. Do kraja programa polaznici će moći izgraditi jednostavne lokalne mreže (LAN), sheme IP adresiranja, osigurati temeljnu mrežnu sigurnost i izvoditi osnovne konfiguracije za usmjerivačima (eng. Router) i preklopnicima (eng. Switch). Također, do kraja programa polaznici će moći izvesti osnovnu mrežnu konfiguraciju i sustavno riješiti problem na računalnoj mreži, identificirati i ublažiti prijetnje sigurnosti LAN-a te konfigurirati i osigurati osnovnu bežičnu mrežu WLAN. Polaznici će programom stječi vještine za konfiguriranje i rješavanje problema poslovnih mreža, te će moći identificirati i zaštititi se od prijetnji kibernetičke sigurnosti. Upoznat će se s alatima za upravljanje mrežom i ključnim konceptima softverski definiranog umrežavanja, uključujući arhitekture temeljene na kontroleru. Upoznat će kako sučelja aplikacijskog programiranja (API) omogućuju mrežnu automatizaciju.

Vještine koje ćete steći programom:

- implementirati sigurnosne tehnologije u it sustav
- služiti se uobičajenim infrastrukturnim tehnologijama u it sustavu za pristupanje i nadzor uređaja
- konfigurirati i upravljati krajnjim uređajima koji se povezuju na it sustav
- nadzirati rad računalnog sustava i mreže
- educirati korisnike računalnog sustava i mreže
- nadzirati rad računalnog sustava i mreže
- ispitati funkcionalnost računalnih sustava i mreža
- koristiti poslužiteljsku i mrežnu infrastrukturu - -usporediti i odabrati najpogodniju arhitekturu računalnog sustava i mreže
SAZNAJTE KOLIKO VAM ODGOVORA OVAJ PROGRAM

Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.

Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.

Otvori Upitnik

Niste pronašli program koji želite pohađati?

Pretražite druge sektore i vještine >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.