Sjedište: Šetalište Hrvatskog narodnog preporoda 13, 49000 Krapina
E-mail: pou@krapina.hr
Broj programa obrazovanja: 5Pokaži programe

Pučko otvoreno učilište Krapina je ustanova za obrazovanje i kulturu osnovana 21. srpnja 1961. godine s ciljem obavljanja djelatnosti odgoja i obrazovanja (van redovnog obrazovnog sustava), javnog prikazivanja filmova i muzej, knjižnicu i čitaonicu.
Tijekom svog postojanja POU Krapina radilo je pod nekoliko različitih naziva (Narodno sveučilište Krapina, Centar za kulturu umjetnost i informiranje Ivica Božić).
Mnoge su generacije 70-tih godina prošlog stoljeća upravo u Učilištu završile osnovnu školu i stekle svoje zanimanje kroz večernje škole.
Tijekom 60-godišnjeg djelovanja objedinjavalo je niz djelatnosti od kojih su neke prestale s radom (ugostiteljstvo), a neke se osamostalile kao Gradska knjižnica, Radio Hrvatsko zagorje Krapina i Osnovna glazbena škola odnosno prešle u sastav druge ustanove – Muzej evolucije i nalazišta pračovjeka.

Danas je naše Učilište važan čimbenik u provedbi cjeloživotnog obrazovanja, svojim djelovanjem neprestano ide u korak s vremenom pa se tako možemo pohvaliti nizom obrazovnih programa koje kontinuirano nadopunjavamo prema potrebama naših sugrađana.
Uz djelatnost obrazovanja, drugo također veoma važno područje rada je i kultura. Kroz muzejsko – galerijsku djelatnost djeluje na tri lokacije: Galerija grada Krapine, Muzej Ljudevita Gaja i Park drvenih skulptura na brdu Josipovac „Forma Prima“.
Učilište osim toga skrbi o jednom od najstarijih srednjovjekovnih utvrđenih gradova Hrvatske – Starom gradu Krapini.

U okviru dvoranskog prostora, prije svega Festivalske dvorane, odvija se kinoprikazivačka djelatnost, organiziraju kazališna gostovanja i koncerti.

Posljednjih nekoliko godina Pučko otvoreno učilište Krapina aktivno je u apliciranju i provođenju projekata financiranih iz EU fondova.

Vrlo mali tim djelatnika kroz uspješnu suradnju sa vanjskim suradnicima, udrugama, ustanovama i stručnjacima iz raznih područja obrazovanja i kulture provodi uspješno brojne aktivnosti, programe i projekte na korist zajednici i pojedincima, ne samo s područja grada i županije već i na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Lokacije održavanja programa:
(ne održavaju se svi programi na svim lokacijama)

  • Krapina
Vještine u kojima pružatelj nudi obrazovanje:

Niste pronašli program kod ovog pružatelja?

Pretražite ponudu drugih pružatelja >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.