Sjedište: Krbavska 13, 31000 Osijek
E-mail: trgos@tiksdm.hr
Broj programa obrazovanja: 2Pokaži programe

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas" jedan je od neizostavnih arhitektonskih i kulturnih orijentira grada Osijeka i zato je s ponosom zovemo Škola u srcu Grada. Već više od 60 godina naša škola svjedoči o generacijama mladih ljudi koji su u njoj oblikovali pozitivna životna usmjerenja i stekli potrebna znanja i vještine kojima su aktivno sudjelovali u izgradnji važnog trgovačkog, ekonomskog i društvenog sektora našeg voljenog Osijeka i drage nam domovine Hrvatske. Mnogi uspješni poduzetnici, ekonomski stručnjaci, doktori znanosti na fakultetima, političari, komercijalisti i trgovci prošli su kroz našu školu u kojoj su se oblikovali kroz dobro usklađene procese praktičnih vještina i teoretske nastave. U sve to utkan je neprocjenjivi i samozatajni rad generacija naših vrijednih djelatnika koji nam daje za pravo da kao jednu od dominantnih krilatica naše škole odaberemo upravo ovu dobitnu kombinaciju znanja i ljubavi: " Znanje bez ljubavi je oholost, a ljubav bez znanja je površnost. Nudimo i ljubav i znanje.
DOBRO DOŠLI U ŠKOLU U SRCU GRADA!
U našoj školi uz redovnu nastavu, koja se odvija u vrhunski opremljenim kabinetma i informatičkimučionicama, prisutno je i mnoštvo izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti i sadržaja: Biti bolji – Be Better( u suradnji s časopisom Poduzetnik), Trijezni vozač, Dan planeta zemlje, Dan kruha, Taban (promoviranje pješačenja po Baranji), Dani otvorenih vrata, Kreativna riznica u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku gdje smo škola partner, suradnja s Poduzetničkim inkubatorom, Centrom za poduzetništvo i Hrvatskom gospodarskom komorom, volontiranje i društvenoodgovorno ponašanje i poslovanje, kreativnost i inovativnost, psihološke i pedagoške radionice i predavanja. U sklopu naše škole nalazi se i odlično opremljena Radionica za praktičnu nastavu u kojoj učenici, pod stručnim nadzorom, stječu potrebne vještine i znanja za rad u bilo kojoj prodavaonici u Hrvatskoj i svijetu te Učenički dom kapaciteta 180 učenika u sklopu kojega djeluje odlično opremljena kuhinja, 24-satni nadzor i odlično organizirane odgajateljske aktivnosti.
Uz sve to nudimo vam i dva vrlo atraktivna programa (zanimanja) s kojima ćete vrlo brzo naći odgovarajući posao u Hrvatskoj, ali i u Europskoj uniji:
Komercijalist:četverogodišnji program koji vam osim životnih i praktičnih znanja i vještina pruža mogućnost polaganja državne mature i upisa na željeni fakultet, a ujedno široko zahvaća tržište rada i osposobljava učenika za uspješno obavljanje različitih poslova. To je program koji će vas konkretno naučiti svim relevantnim poduzetničkim znanjima i vještinama te inovativnosti i kreativnosti i kritičkom mišljenju. Naši učenici redovito postižu izvrsne rezultate na državnom natjecanju u disciplini Komercijalist.Neka od područja rada su: voditelj odjela nabave/prodaje, voditelj skladišnog poslovanja, voditelj distributivnih poslova, samostalni komercijalni referent, komercijalist vanjske trgovine, referent uvoza/izvoza, trgovački putnik, akviziter, špediterski službenik uvoza/izvoza, trgovački posrednik i sl.
Prodavač:trogodišnji program koji je zasnovan na dobro usklađenim elementima praktične nastave i teorijskih znanja i vještina. Prednost je u činjenici da imamo vlastitu učeničku radionicu u sklopu koje djeluje naša prodavaonica u kojoj učenici izgrađuju svoje trgovačke sposobnosti na stvarnim situacijama. Dakle, svima je osigurana praktična nastava.Školovanjem za prodavača obrazujemo učenike za nabavu, prodaju i organizaciju poslovanja u veleprodaji, maloprodaji u unutarnjoj i vanjskoj trgovini. Važno je istaknuti kako učenici koji završe sva tri razreda najmanje s prosjekom 3,5 mogu nastaviti školovanje besplatno za zanimanje komercijalist, a nakon togapolagati državnu maturu i isto tako upisati željene fakultete. Ako nisu tako uspješni opet im je omogućeno kroz obrazovanje odraslih uz plaćanje završiti zanimanje komercijalisti kao odrasli polaznici polagati državnu maturu i upisati fakultet. Redovito su naši učenici visoko plasirani na državnom natjecanju u disciplini Prodavač. Neka od područja rada su: posluživanje kupaca, organizacija i vođenje prodavaonice, rad na blagajni, priprema robe za prodaju, izlaganje robe u izlogu i prodavaonici, naručivanje robe, preuzimanje robe, dokumentacija prodavaonice.
Cjeloživotno obrazovanje jedna je od bitnih odrednica naše škole i sada i u budućnosti. Obrazovanjeodraslih provodi se već godinama za prekvalifikaciju u obrazovanje Komercijalist za sve naše učenike prodavače i druge koji imaju završenu bilo koju drugu srednju školu (nakon toga moguće polagati državnu maturu kao odrasli polaznik i upisati željeni fakultet)
Toliko o znanju, a sad malo o drugom dijelu naše krilatice - o ljubavi. Ljubav je nama bitna sastavnica koja izgrađuje ono nevidljivo tkivo koje se osjeća kao ozračje pri ulasku u našu školu. Tu prije svega mislimo na nasmijane i dobro motivirane predmetne nastavnike, ravnateljicu, stručnu službu i osoblje škole. Mislimo na učenike s kojima strpljivo izgrađujemo neposredni i spontani suživot koji u sebi sadrži sve elemente velike obitelji u kojoj se njeguje duh zajedništva, razumijevanja i povjerenja. Mislimo na sve učenike koji su u bilo kakvoj teškoj obiteljskoj, socijalnoj ili zdravstvenoj situaciji koje su nam uvijek poticaj da iskažemo svoju nesebičnost i humanost. Mislimo na našu Radio postaju Trgos koja uvijek širi dobre vibracije, pomiruje različite glazbene ukuse, povezuje i učvršćuje prijateljstva,a često inspirira i nove ljubavi.I to nije kraj - to je tek početak jedne dobre i uzbudljive avanture koja se zove Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas" Osijek.
Uostalom, nije li upravo naš Davor Milas (učenik naše škole čije ime nosimo) položio svoj život u Domovinskom ratu iz ljubavi za sve nas?

Predstavljamo redizajnirani promo video naše škole -
ponosni na TRGOS

VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM
https://tourmkr.com/F1pMZXNDRl/33051768p&351.94h&88.97t

Naša škola se od Domovinskoga rata bavi obrazovanjem odraslih.

Lokacije održavanja programa:
(ne održavaju se svi programi na svim lokacijama)

  • Osijek
Vještine u kojima pružatelj nudi obrazovanje:

Programi pružatelja Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas":

Niste pronašli program kod ovog pružatelja?

Pretražite ponudu drugih pružatelja >
Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Logo Sufinancira Europska unija

Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.