Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Sjedište: Krbavska 13, 31000 Osijek
E-mail: trgos@tiksdm.hr
Broj programa obrazovanja: 2Pokaži programe

Lokacije održavanja programa:
(ne održavaju se svi programi na svim lokacijama)

  • Osijek

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas" jedan je od neizostavnih arhitektonskih i kulturnih orijentira grada Osijeka i zato je s ponosom zovemo Škola u srcu Grada. Već više od 60 godina naša škola svjedoči o generacijama mladih ljudi koji su u njoj oblikovali pozitivna životna usmjerenja i stekli potrebna znanja i vještine kojima su aktivno sudjelovali u izgradnji važnog trgovačkog, ekonomskog i društvenog sektora našeg voljenog Osijeka i drage nam domovine Hrvatske. Mnogi uspješni poduzetnici, ekonomski stručnjaci, doktori znanosti na fakultetima, političari, komercijalisti i trgovci prošli su kroz našu školu u kojoj su se oblikovali kroz dobro usklađene procese praktičnih vještina i teoretske nastave. U sve to utkan je neprocjenjivi i samozatajni rad generacija naših vrijednih djelatnika koji nam daje za pravo da kao jednu od dominantnih krilatica naše škole odaberemo upravo ovu dobitnu kombinaciju znanja i ljubavi: " Znanje bez ljubavi je oholost, a ljubav bez znanja je površnost. Nudimo i ljubav i znanje.
DOBRO DOŠLI U ŠKOLU U SRCU GRADA!
U našoj školi uz redovnu nastavu, koja se odvija u vrhunski opremljenim kabinetma i informatičkimučionicama, prisutno je i mnoštvo izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti i sadržaja: Biti bolji – Be Better( u suradnji s časopisom Poduzetnik), Trijezni vozač, Dan planeta zemlje, Dan kruha, Taban (promoviranje pješačenja po Baranji), Dani otvorenih vrata, Kreativna riznica u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku gdje smo škola partner, suradnja s Poduzetničkim inkubatorom, Centrom za poduzetništvo i Hrvatskom gospodarskom komorom, volontiranje i društvenoodgovorno ponašanje i poslovanje, kreativnost i inovativnost, psihološke i pedagoške radionice i predavanja. U sklopu naše škole nalazi se i odlično opremljena Radionica za praktičnu nastavu u kojoj učenici, pod stručnim nadzorom, stječu potrebne vještine i znanja za rad u bilo kojoj prodavaonici u Hrvatskoj i svijetu te Učenički dom kapaciteta 180 učenika u sklopu kojega djeluje odlično opremljena kuhinja, 24-satni nadzor i odlično organizirane odgajateljske aktivnosti.
Uz sve to nudimo vam i dva vrlo atraktivna programa (zanimanja) s kojima ćete vrlo brzo naći odgovarajući posao u Hrvatskoj, ali i u Europskoj uniji:
Komercijalist:četverogodišnji program koji vam osim životnih i praktičnih znanja i vještina pruža mogućnost polaganja državne mature i upisa na željeni fakultet, a ujedno široko zahvaća tržište rada i osposobljava učenika za uspješno obavljanje različitih poslova. To je program koji će vas konkretno naučiti svim relevantnim poduzetničkim znanjima i vještinama te inovativnosti i kreativnosti i kritičkom mišljenju. Naši učenici redovito postižu izvrsne rezultate na državnom natjecanju u disciplini Komercijalist.Neka od područja rada su: voditelj odjela nabave/prodaje, voditelj skladišnog poslovanja, voditelj distributivnih poslova, samostalni komercijalni referent, komercijalist vanjske trgovine, referent uvoza/izvoza, trgovački putnik, akviziter, špediterski službenik uvoza/izvoza, trgovački posrednik i sl.
Prodavač:trogodišnji program koji je zasnovan na dobro usklađenim elementima praktične nastave i teorijskih znanja i vještina. Prednost je u činjenici da imamo vlastitu učeničku radionicu u sklopu koje djeluje naša prodavaonica u kojoj učenici izgrađuju svoje trgovačke sposobnosti na stvarnim situacijama. Dakle, svima je osigurana praktična nastava.Školovanjem za prodavača obrazujemo učenike za nabavu, prodaju i organizaciju poslovanja u veleprodaji, maloprodaji u unutarnjoj i vanjskoj trgovini. Važno je istaknuti kako učenici koji završe sva tri razreda najmanje s prosjekom 3,5 mogu nastaviti školovanje besplatno za zanimanje komercijalist, a nakon togapolagati državnu maturu i isto tako upisati željene fakultete. Ako nisu tako uspješni opet im je omogućeno kroz obrazovanje odraslih uz plaćanje završiti zanimanje komercijalisti kao odrasli polaznici polagati državnu maturu i upisati fakultet. Redovito su naši učenici visoko plasirani na državnom natjecanju u disciplini Prodavač. Neka od područja rada su: posluživanje kupaca, organizacija i vođenje prodavaonice, rad na blagajni, priprema robe za prodaju, izlaganje robe u izlogu i prodavaonici, naručivanje robe, preuzimanje robe, dokumentacija prodavaonice.
Cjeloživotno obrazovanje jedna je od bitnih odrednica naše škole i sada i u budućnosti. Obrazovanjeodraslih provodi se već godinama za prekvalifikaciju u obrazovanje Komercijalist za sve naše učenike prodavače i druge koji imaju završenu bilo koju drugu srednju školu (nakon toga moguće polagati državnu maturu kao odrasli polaznik i upisati željeni fakultet)
Toliko o znanju, a sad malo o drugom dijelu naše krilatice - o ljubavi. Ljubav je nama bitna sastavnica koja izgrađuje ono nevidljivo tkivo koje se osjeća kao ozračje pri ulasku u našu školu. Tu prije svega mislimo na nasmijane i dobro motivirane predmetne nastavnike, ravnateljicu, stručnu službu i osoblje škole. Mislimo na učenike s kojima strpljivo izgrađujemo neposredni i spontani suživot koji u sebi sadrži sve elemente velike obitelji u kojoj se njeguje duh zajedništva, razumijevanja i povjerenja. Mislimo na sve učenike koji su u bilo kakvoj teškoj obiteljskoj, socijalnoj ili zdravstvenoj situaciji koje su nam uvijek poticaj da iskažemo svoju nesebičnost i humanost. Mislimo na našu Radio postaju Trgos koja uvijek širi dobre vibracije, pomiruje različite glazbene ukuse, povezuje i učvršćuje prijateljstva,a često inspirira i nove ljubavi.I to nije kraj - to je tek početak jedne dobre i uzbudljive avanture koja se zove Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas" Osijek.
Uostalom, nije li upravo naš Davor Milas (učenik naše škole čije ime nosimo) položio svoj život u Domovinskom ratu iz ljubavi za sve nas?

Predstavljamo redizajnirani promo video naše škole -
ponosni na TRGOS

VIRTUALNA ŠETNJA ŠKOLOM
https://tourmkr.com/F1pMZXNDRl/33051768p&351.94h&88.97t

Naša škola se od Domovinskoga rata bavi obrazovanjem odraslih.

Vještine u kojima pružatelj nudi obrazovanje:

Tržište rada na dohvat ruke.

Ne propustite priliku, prijavite se

Osobne podatke štitimo sukladno Zakonu o tajnosti i zaštiti osobnih podataka.

Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.