Kategorija: Opći deficitarni program
Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i obrada živežnih namirnica u izradi jela
Pružatelj obrazovanja: Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu
E-mail kontakt: tajnistvo@ss-tur-ugo-trg-pu.skole.hr
Lokacije odžavanja programa: Pula-Pola
Online: NE
Trajanje programa: 225 sati
Završetkom ovog programa stječete 9 CSVET/ECTS bodova.  Što su CSVET/ECTS bodovi?
Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: 573,23 €
Uvjeti upisa:
Omogućiti polazniku stjecanje vještina i znanja potrebnih za uspješno obavljanje zadataka u ugostiteljskoj kuhinji te osigurati sigurnu, učinkovitu i kvalitetnu pripremu i obradu živežnih namirnica u skladu s postavljenim standardima. Polaznici će se osposobiti za poznavanje vrsta živežnih namirnica i njihov odabir po kvaliteti, podrijetlu, svojstvima i količini; pripremu radnog prostora u kuhinji, odabiru odgovarajućeg alata i pribora, korištenju strojeva za obradu namirnica; primjenu metoda i načina obrade namirnica prema recepturi i uputi kuhara (priprema jela, umaka,salata); pravilnom odlaganju neiskorištenih namirnica te korištenju kuhinjskog inventara.
Polaznici će moći samostalno pripremiti radni prostor u ugostiteljskoj kuhinji u skladu s higijenskim standardima, primjenjivati pravila osobne higijene te provoditi zaštitne mjere čime se osigurava sigurnost hrane, efikasan rad i zadovoljavanje potreba poslovanja ugostiteljske kuhinje. Polaznici će se kroz modul upoznati s osnovama zaštite na radu, izvorima opasnosti na radnom mjestu i najčešćim ozljedama u radnom procesu te će naučiti pravilno koristiti kuhinjski inventar, aparate i strojeve uz nadzor kuhara kako bi se osigurala sigurnost i postigli optimalni rezultati u pripremi jela.
Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i obrada živežnih namirnica u izradi jela provodi se u trajanju od 225 sati.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 60 sati, dijelom učenjem temeljenom na radu u trajanju od 110 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika u trajanju od 55 sati.
Otvorite Upitnik za samoprocjenu vještina i interesa za obrazovne programe i ocijenite svoje interese i kompetencije.
Kada završite ispunjavanje upitnika, dobit ćete popis obrazovnih programa unutar sustava vaučera koji bi Vam mogli odgovarati. Za svaki ponuđeni obrazovni program dobit ćete informaciju o tome koliko je sukladan Vašim interesima i vještinama, vidjet ćete s kojim je zanimanjem povezan i kojem sektoru svijeta rada pripada. Također, za opsežniji profesionalni savjet moći ćete vidjeti i povratnu informaciju o svojim interesima i vještinama.
Otvori Upitnik
Ostali programi iz vještine: Provoditi zbrinjavanje otpada sukladno zakonskim propisima zaštite okoliša i održivog razvoja
Ostali programi iz vještine: Koristiti tehnike i alate mehaničke pripreme namirnica prema vrsti i namjeni namirnice
Ostali programi iz vještine: Toplinski pripremiti namirnice prema nalogu kuhara
Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.
Sufinancira Europska unija. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.