Knjigovođa/Knjigovotkinja

Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije knjigovođa/knjigovotkinja

Pružatelj obrazovanja: DIOPTER-OTVORENO UČILIŠTE
E-mail kontakt: diopter@diopter.hr

  Lokacije odžavanja programa: Pula

  Online: NE

Trajanje programa: 350 sati

Maksimalni iznos vaučera za obrazovanje: € 767,27 (5.781,00 HRK)

Uvjeti upisa:

  • Cjelovita kvalifikacija na razini 4.2
    (Kvalifikacija stečena završetkom srednjoškolskog obrazovanja u trajanju od četiri ili više godina)

Program se provodi redovitom nastavom, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa online, u realnom vremenu. Učenje temeljeno na radu odvija se isključivo uživo, u specijaliziranim učionicama i/ili kod poslodavca (u knjigovodstvenim servisima) s kojim ustanova ima sklopljen ugovor o suradnji. Učenje temeljeno na radu obuhvaća rješavanje problemskih situacija i izvršenje konkretnih radnih zadaća u simuliranim ili stvarnim uvjetima uz korištenje knjigovodstvenog softvera. Po završetku edukacije polaznik može provjeriti ispravnost zaprimljene dokumentacije (likvidature) ovisno o sklopljenom ugovoru s klijentom. Zatim voditi blagajnički izvještaj, odgovarati za točnost blagajne, knjižiti u financijskom računovodstvu, izrađivati kalkulacije po nalogu, ažurirati izvještaje u aplikacijama, obavljati usklađivanje stanja imovine, potraživanja i obveza, obračunavati i refundirati troškove, provesti knjiženja na osnovu knjigovodstvenih isprava, komunicirati s poslovnim partnerima itd. 

S obzirom na dinamiku iskorištavanja predviđenih sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. -2026., privremeno se obustavlja podnošenje i odobravanje zahtjeva za stjecanje digitalnih vještina za zaposlene osobe. Zahtjevi za dodjelu vaučera koji podneseni sa zaključno 12. veljače 2023. bit će obrađeni. Više >

Ostali programi iz vještine: Korištenje IKT alata u knjigovodstvu

Tržište rada na dohvat ruke.

Ne propustite priliku, prijavite se

Osobne podatke štitimo sukladno Zakonu o tajnosti i zaštiti osobnih podataka.

Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.